View Single Post
Staro 09.01.2007., 11:39   #44
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
I ja isprobavo Vistu.
Ukratko, fancy verzija XP-a.
No, instalirao sam je na jedan stari 30GB 7200rpm IBM disk, i na njemu radi prilicno sporo. Isto stalno nesto rostilja po disku, i to zamjetno usporuje otvaranje aplikacija.
Drugi problem su driveri - World of Warcraft i sa najnovijim driverima radi skoro upola sporije nego pod XP-ima, a i sa vsyncom upaljenim ima tearinga (dakle, kao da je i iskljucen).
Nadalje, iduci problem je i drukcija filozofija audio drivera, tako da sa Audigy2 karticom ne mogu playati muziku (iz npr winampa) na svih 5.1 zvucnika, nego ide samo u stereo modu, makar ja po opcijama od SB drivera podesio da ide na sve (na XP-u uredno radi).
Isto tako probao instalirati Vistu i na IBM T42 laptop. Tu radi pristojno dobro, otprilike kao i XP - ali imam jedan vrlo nezgodan problem. Naime, nekad (recimo u 2/3 slucajeva) nakon boota ekran na laptopu treperi, kao da mijenja jacinu pozadinskog osvjetljenja LCD ekrana. Pokusao u BIOS-u i ATI driverima sve i svasta mijenjati, kao i u power settingsima, opet isto. Nekad se zboota da normalno radi, i onda je OK sve do iduceg reboota.
Ukratko, treba jos pricekati... da se driveri ispeglaju i rijesi brdo djecjih bolesti. Dotle je XP vise nego zadovoljavajuce rjesenje.