Citiraj:
Autor LAcy
Sorry na OT, prije par mjeseci sam pitao ali nitko nije odgovorio.
Odnosno ja bih želio da mi glazba (foobar) ide na SPDIF a svi ostali zvukovi (win, igre...) na analogni izlaz. Digitalno sam spojio receiver i komp, a imam i 5.1 sistem za igre.
|
Koliko ja znam ni jedna kartica ne može slati istovremeno signal kroz analogne i digitalne izlaze i zato ti u pravilu trebaju dvije kartice.
E sad pošto ni jedan receiver ne zna dekodirati EAX koji ti treba za igre jednu karticu (za EAX je tu najbolji Creative koji ga je i izmislio) spojiš analogno na receiver sa tri 3.5mm > RCA kabela i nju postaviš kao defaultnu karticu u control panelu.
...

...
Drugu karticu (najbolje integriranu jer kvaliteta kartice ne igra nikakvu ulogu pošto samo proslijeđuje signal bez ikakvog procesiranja) spojiš digitalno sa koaksijalnim ili optičkim(toslink) kabelom i nju koristiš za filmove i muziku.
...

...
U driverima odrediš koja kartica će dekodirati signal a koja če ga samo slati na S/PDIF.
...

...
Ovisno koje playere koristiš u njima podesiš da koriste tu drugu karticu i još u DS filterima (ffdshow, ac3...) postaviš da ne dekodiraju signal nego da ga proslijeđuju na S/PDIF. U foobaru npr koristiš KS (kernel streaming) plugin koji šalje signal direktno na receiver a za filmove podesiš ffdshow...
...

...
S ovim postavkama ja sam
SKORO pa potpuno pokriven. Igre i sistemske zvukove dekodira audigy2 i šalje signal analogno na receiver koji ga samo raspoređuje na zvučnike a muzika i filmovi (DTS i AC3(Dolby Digitali) idu direktno na receiver koji prepoznaje signal i dekodira ga.
(
OSIM audio DTS signala koji je kodiran u 44100 Hz pa ga večina kartica koje bespotrebno rade hardwerski resampling sa 44100 > 48000 uspješno 'unište' tako da se iz zvučnika čuje samo šum

)
Nadam se da ti je ovo malo pomoglo