View Single Post
Staro 17.10.2003., 22:49   #8
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by Raven_1
Neke stvari što si rekao stoje i ja se slažem da je XP ok za većinu standardnih programa,
ali da je Win2k samo dobar za servere to je glupost.
Zanima me da li(ako ga koristiš) ti win pretraživač brzo pretraži disk(ove) ili ti je usporen?
Da li si instalirao SP1a i da li ti je komp usporen?
Nekim ljudima treba SP jer imaju problema s hardware-om ili programima tako da se ne mogu uvijek izbjeći zakrpe.
do danas sam Win2Ksp4 koristio na svome računalu 8h dnevno. sve donekle optimizirano, i pretraživao je naizgled brzo (nemam pojma koliko brzo, ali nije bilo problema). meni ne odgovara za rad (tj. mnogo bolje mi odgovara XP) zbog predugog dizanja i povremenog iritirajućeg blokiranja od ono... 2 sekunde ne reagira, pa onda 10 minuta normalno, pa opet stane itd... zatim odvratno rušenje active desktopa svakih sat vremena... pretpostavljam da je problem bio u pretrpanosti razno-raznim servisima i aplikacijama koje stalno nešto piskaraju po disku. naime, nod, outpost, foobar, 1click&lock, wallpaperchanger, totalcomander i još 5 aplikacija su stalno radile. zatim povremeno photoshop, dreamveawer i svakakvi office alati, te vrtenje mysql-a i nerijetko razno-razne igre i sve to popraćeno konstantnim kopiranjem preko mreže. Znam, to je sve jako stresno za bilo koju mašinu, ali XP mi se mnoooooogo bolje snalazi pod pritiskom nego 2k. uglavnom, danas mu je odzvonilo promjenom diska... zaboravio sam podesiti pagefile i više mi ni winternals erd commander nije mogao pomoći. sada je gore WinXPsp1a i od ponedjeljka onaj 9,2MB patch :-)

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote