Moji zvučnici isto imaju zadnje br otvore pa sam ih odmakao jedno 60cm od zida i sad je bas taman kako treba (odnosno kako meni odgovara

).
Svi zvučnici su spojeni sa Bandrige 2x1.5mm2 (transparent) kabelom tako da sam miran što se toga tiče ali sad me zezaju zvučne kartice.
Trenutno mi je integrirana spojena na reciver digitalno (coax) a Audigy analogno s tim da je Audigy defaultna kartica i svi sistemski zvukovi i igre (EAX) idu preko nje na receiver i dalje na zvučnike a u svim playerima (foobar, MPC, VLC...) je stavljen SPDIF prolaz tako da mi receiver automatski prepoznaje vrstu signala (DD, DTS, PCM...) i dekodira ga.
ALI... ni integrirana realtekova ALC850 ni Audigy2 ZS nemaju 'bit perfect' izlaz.
I jedna i druga hardwerski resampliraju 44100Hz signal na 48000Hz što i nije toliki problem za 'obične' audio CDe i mp3ce jer se razlika ne primječuje toliko ali imam dosta DTS/SACAD audio ripova (16bit/44100Hz/1411Kbps) i kad ih pokušavam svirati preko SPDIF izlaza receiver ih ne prepoznaje i dobijam samo šum. DTS signal u filmovima je kodiran u 48000 Hz tako da se prenosi neizmjenjen do receivera koji ga uredno prepoznaje ali ovaj audio DTS je 44100 Hz pa ga kartica resampliranjem 'uništi'.
Jedini način da ih čujem kako treba je da ih preimenujem iz *.wav u *.dts i sviram preko foobarovog dts plugina (koristeći kernel streaming) kao PCM/48000Hz a to me nervira jer želim da mi DTS signal ide direktno na reciver i da receiver dekodira DTS signal...
Izgleda da ću po svoj prilici morati nabaviti neku bit perfect karticu za audio/video a ostaviti audigy samo za igre i windowse, samo ne znam koju... Znam da sve starije Creative kartice hardwerski resampliraju kao i večina Realtekovih integriranih rješenja (navodno nova ALC88x serija ima bit perfect izlaz ali ne namjeravam sad mijenjati matičnu radi toga) a za X-Fi nisam siguran jer iako na papiru imaju opciju podešavanja 44.1 preko S/PDIFa (tkz. 'Bit-Matched Playback') ali i to opet samo u nekakvom 'Audio Creation Modu' tako da ne znam kako to u stvari funkcionira. Trenutno mi još najbolje izgleda ova
M-Audio Revolution 5.1 (7.1)...