View Single Post
Staro 08.01.2007., 15:19   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Kao što naslov govori traži se OS za Pentium MMX 166 MHz
Može biti Linux ili Windows, po mogućnosti što novijeg datuma (pretpostavljam da bi 98-ica mogla ići na to, ali mi je to možda mrvicu prestaro).
Cilj te konfe je jednostavan, sviranje mp3-ica (pretpostavljam da može, ima MMX set instrukcija?) i eventualno igranje prastarih igara.
Ja bih isao na OS/2, Warp 4, recimo, no opet, to sam samo ja. Svirat MP3-ce dabome da moze, to moze i malo istreniranijana 50MHz< DX 486ica, a za (pra)stare igre je dusu dao. Mozes cak kombinirati i DOS (Dr. Dos, Caldera DOS) te neki GUI (Seal, recimo). Win 98, OTOH, bi radio savrseno zadovoljavajuce na P166 MMX.

Citiraj:
Konfa će biti manje-više ovakva:
...
[b]matična sa VIA Apollo VP1 chipsetom (tj. VX Pro chipset)
PcChips?

Citiraj:
128 Mb SDRAM-a
Kolko imas L2 cachea na toj ploci (pazi da nije fake, iako su se takvi cesce znali naci po 486icama, no ipak...)? Racunaj da VIA VP ima (izmedju ostalih) i 10 bitni (all dirty) tag, pa ti treba najmanje 256KB za write-back cacheiranje tolike kolicine RAM-a.

Citiraj:
40 ili 80 Gb E-IDE hard
Ne bih se kladio da ce ti ovo raditi out of the box, pa pripazi i na to. Uostalom, sto ce ti toliki disk? Jesi razmisljao o nekom ATA to CF adapteru i memorijskoj kartici? Tiho, malo, ne trosi...

Citiraj:
BTW i još jedno pitanje...Hoće li moći AT napajanje marke Star snage 9A na 12V railu moći pogoniti sve to?
Za ostale railove ne znam, ali mislim da je napajanju max. snaga 180W.
Racunala tog doba "piju" s 3.3V/5V raila, tako da ti je 12V, osim za diskove i optiku, potpuno nebitan, no ja sam gurao duplo jace masine iste generacije na 90W Liteonu...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote