View Single Post
Staro 08.01.2007., 14:46   #30
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
kasno vidim ovu temu ali evo da i ja nešto nadodam.

Vistu koristim od RC1 verzije znači 2-3 mjeseca već i stvarno OS mi se svidio čim sam vidio jednostavno preljepo sučelje i ono još važnije, a to je brzinu. Vista je meni brža od XPa dosta. Instalacija drivera je prejdnostavna, zapravo nisam trebao ništa ni istalirat jer je sve sama napravila. Jedini program od onih koje ja koristim a nije radio je bio NERO ali izlaskom verzije 7.5.7.0 je i to riješeno. Stabilnost skoro besprijekorna i nakon skoro 2 mjeseca korištenja RTM verzije još uvijek sve leti i nije slučaj kao kod XPa da će s vremenom biti sve sporija.
Imao sam problema sa divix filmovima. recimo pokrenem u BSplayeru i imam zvuka ali bez slike. Međutim malo sam tražio riješenje problema i naišao na na prvi pogled banalno riješenje.... trebalo je isključiti aero sučelje i sve je radilo. Zato mi je recimo kad pokrenem film u media player classicu isključivalo aero sučelje i sve radilo odlično.

Domy_os je spomenio neke bugove...
-ima previše nepotrebnog smeća -->> ja to nebi nazvao bugom nego ultimate verzijom viste. I od viška glava ne boli
- stalno nešto kopa po disku (nisam još skužio šta)
s ovim se slažem.... čim se 5 sek ništa ne radi ona sama nešto počme raditi po disku
- ima nekih bugova u file exploreru (plusići pored foldera nestaju bezveze, neki stupci se ne mogu razvući, ne pamti postavke foldera iako sam tako stavio,...
Ovo prvo sam isto primjetio. To da se neki stupci nemogu razvuć nisam kao ni ovo zadnje.
- Disk Defragmenter su sveli na samo jednu tipku (kreni i stani) što je glupost, nema one trake dole kao u XP-u
Ovo je bože sačuvaj, preporučam perfect disk za vistu
- Control Panel nekad izgubi pol stavki
nisam vidio

Vista rulzzzz