Imadoh tako napajanje 400W JNC. Kupio ja nadobudan DVD Pioneer. Odjednom taj poznati komad harwarea ne želi raditi. Probao u drugom stroju kad tamo radi ko šašav. Zaključio ja da je DVD ispravan. Udri jadni Rak u plač. Što da se radi? Negdje oko 4.00 ujutro mi vrag ne da mira i proučavam shemu i spojim još jedan JNC od 400W. Stvar proradi bez greške. DVD brz da zaboli glava. Idem ja to i OC-ati da vidim sirovu snagu. Nije išlo. Tek malo da se ne kaže da ne postoji mogućnost. Uzmem lovu u đep i u kupovinu napajanja. Kupim Enermax i zaboravih na probleme sa napajanjima. Ovaj proc sada radi na 2.66 i dalje me ne zanima.
Nije stvar samo u snazi napajanja. Zanemari što sam gore napisao. Napajanja za većinu današnjih elektroničkih uređaja su tzv. switch napajanja. Switch transformatori su daleko manjih dimenzija od klasičnih. Da ne govorimo koliko manje smetaju ostalim komponentama u radu i sl. Samo oni imaju jednu nezgodnu osobinu. Strašno su osjetljivi na špice napona i na kolebanja u mreži. Kao takvi su opasni za ono što napajaju. Evo odgovora Gregu kako meni rikavaju diskovi (više ne od Enermaxa).
Ono što razlikuje kvalitetna napajanja od smeća je u tome što imaju grde zaštite od takvih špica. Jednostavno ne dozvoljavaju prolaz previsokom naponu. Naravno da se i samo napajanje treba zaštititi pa jedna zenerica nije rješenje. Pogled na kondenzatore mi govori da imam u njih nekako više povjerenja negu u one u JNC-u. Tako kaže i cifra ispisana na njima.
Još tome dodaj i kučište u kojem je to složeno pa ćemo reći da su kvalitetna napajanja i teža u ruci.
I tako nabrajanja do prekosutra a zaključak isti. Opet će se netko naći tko vjeruje da je MS super. Ne vrijedi trošiti riječi. Stoji da je Enermax preskup ali je meni bio izuzetno jeftin u odnosu na to što su mi Maxpower, JNC, EverPower, MS i sl. spalili u kompu.