Tema: Epox 8rda3+
View Single Post
Staro 16.10.2003., 23:09   #30
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Re: cpu voltage

Citiraj:
Originally posted by htg
Sad gledam i nema mog posta od jucer, a bas sam se bio raspisao..:confused:

Da ne duzim opet, stvar je u cijeloj prici da napon koji namjestim u bios u ne odgovara stvarnom naponu, uvijek je manji za do 0.7v.
Dakle, u biosu stavim napon proca na 1.70, a u windowsima mi USDM pokazuje da je napon 1.64-1.68..u loadu padne i ispod 1.63.
Pokusavao sam sve i svasta, instalacija windowsa je svježa, napravio image, pa povucem svaki puta kad mi nakon restarta pokaze error i send f*** report...
Sad je nastelano na 170x11 i napon je na 1.775 (bios), u windowsima pokazuje 1.67 do 1.712.
Vrtio je 3dmark2001se oko 20-ak sati i sve sljaka. Temperatura je 56C u loadu. Ne moze se nista drugo nego dignuti napon da bi to radilo. Stvar je u tome da bi clockana radila odlicno, ali frend cija je ploca samo igra i nema puno pojma o svemu, tako da bih htio da mu je sve ustelano na default ili na sto manje ekstremne opcije.
Ploca je je ok za oc, ali bi trebala raditi i na defaultnim postavkama, sto nece.
pozdrav
meni je napon proca 1.65V i pod teskim opterecenjem zna doci do 1.63V ili 1.68V tu i tamo

ja sam stavio hladnjake na mosfete na ploci koji reguliraju voltaze i one su se malo primirile od onda
Veky je offline   Reply With Quote