Citiraj:
Autor Zvone2772
Nisam imao slučaj, ali sam načuo da baš Nvidiini driveri za IDE kontroler rade sr***nja. Probaj stavit generički windowsov...tko zna, možda se stanje sredi.
Kod mene je bio slučaj da mi je čak i Intelov kontroler upropastio stvar na jednom računalu pa sam stavio onaj generički windows driver i od tada sve 5.
Sa VIAom koliko god bila malčice inferiorna Nforcevima (u overclocku uglavnom), takve stvari mi se nisu događale.
|
Zbog tog NVidijinog drivera mi prije nije radila ni CD prza, a sad u pocetku niti nova DVD przilica.....trazih na netu rjesenje i cesto su (one koji su se javljali sa slicnim problemom mojemu) savjetovali da provjere dal im je ukljucen DMA, a da to mogu napravit pod IDE controlers na primary i secondary u advanced options - sto kod svih nas (mene i ostalih sa slicnim problemom) uopce nije postojalo, dok nisam napravio uninstall i prepustio windowsima da nakon restarta to sami podese. Nakon toga su se tek pojavili primary i secondary...
Citiraj:
Autor Zvone2772
Nisam imao slučaj, ali sam načuo da baš Nvidiini driveri za IDE kontroler rade sr***nja. Probaj stavit generički windowsov...tko zna, možda se stanje sredi.
Kod mene je bio slučaj da mi je čak i Intelov kontroler upropastio stvar na jednom računalu pa sam stavio onaj generički windows driver i od tada sve 5.
Sa VIAom koliko god bila malčice inferiorna Nforcevima (u overclocku uglavnom), takve stvari mi se nisu događale.
|
Cekaj malo.... Taj Nvidia Controller koji je najprije bio jedini pod IDE ATA/ATAPI Controllers se zvao malo drugacije od ovog koji je sad tamo nakon sto su Windowsi ispravili stvar - isto je NVidia, ali onaj ostatak imena je drugaciji nego sto je bio u originalu (nakon instalacije drivera s cd-a) - jel to znaci da je ovaj sad taj 'genericki windowsov'?