Citiraj:
Autor Lesa
/snip/
Neznam zašto se stalno provlači tvrdnja da ovo postoji samo u Hrvatskoj?
|
nije, postoji i u sloveniji, mađarskoj, austriji, kini... u gro drugih zemalja...
razni drugi oblici nameta postoje u raznim drugim zemljama... u tim zemljama postoje i ubojstva, krađe, itd... kao i kod nas. to ne znači da je to nešto što treba podržavati i tolerirati.
Citiraj:
Autor Jelc
Hmmm...tko tu koga???
" Riječ je o naknadama koje će IT tvrtke morati platiti ZAMP-u za svaki proizvedeni ili uvezeni CD, DVD, memorijsku karticu, MP3 player, tvrdi disk te čitav niz drugih uređaja i medija u svrhu ostvarivanja "prava na naknadu za reproduciranje autorskog djela za privatno ili drugo vlastito korištenje" članova Hrvatskog Društva Skladatelja."
Tu piše da će IT tvrtke plaćati (a mi bi po logici stvari to osjetili)
05.01.2007 su napisali da "Kroz sljedeća dva tjedna HDS ZAMP će s HGK-om kao krovnom gospodarskom institucijom kojoj su članice i IT tvrtke potpisati Sporazum kojim se definiraju naknade za elektroničke uređaje i medije za pohranu podataka te način njihova ubiranja od hrvatskih uvoznika i proizvođača takve opreme. "
Ja sam po ovom skužio da nije ni potpisano a ne da je već stupilo na snagu???
|
na tome svemu se radi još od 2005. sad je uvedeno. onda je it industrija lobirala i uspjela se izboriti za radnu skupinu. sad je sastavljena skoro finalna verzija tablice naknada. jedna od firmi koje su već poskupile
http://www.lost.hr/novi/novosti2.php...581feeff6a25a3
greater powers final waves (alcohol hypnosis +30, self) bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night) misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius) summon unknown female (demoralise +75 on target)
artifacts of choice tv remote (hibernate +20 on self) lounge chair (fortify sleeping +60 on self) linux (destabilise system +45 on target)
little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable. Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
|