evo mene
Napravio sam kabel i radi sve dobro, prava stvar!!
uglavnom da sve ovo skupa srocim zajedno pa da ak nekom jos kabel treba il ga se odluci radit da ima sve na jednom mjestu.
Trebaju vam dva zenska molex konektora i neko staro crknuto napajanje i malo izolirke i kljesta naravno.
Slika na mom linku gore je dobra i na donja 3pina(ona koja su blize PCB.a kartice) na krajnji ljevi i kranji desni ide +12V odnosno zuta zica sa molex.a
a u gornjem redu u krajnji desni ide GND(crna) koja je najbliza zutoj sa molex konektora, a krajnji ljevi ide GND(crna) koja je najbliza ljevoj zutoj na molex konektoru. a one dvije crne koje ostanu(odnosno dvije crne koje su najdalje od zute zice na molexu) idu zajedno u srednju.
Taj konektorcic koji se utakne u graficku se napravi vise manje kak je na linku gore i nacrtano, odrezu se 6-pinova sa onog velikog konektora sa napajanja, mislim da je 20-pina il 24...nije vazno, znate na sta mislim. e sad... taj konektor nikako nece pasati u graficku, i ako pogledate bolje nece pasati tocno onaj koji vam netreba, odnosno onaj izmedu dvije zute...
uzmite kljesta i iscupajte kabel iz tog pina i onda ga jednostavno odrezite u potpunosti, pazite da ste izvukli svo zeljezo prije da vam rezanje jednostavnije bude.
kad ste to izrezali uzmite dva zenska molexa i iscupajte crvenu zicu skupa sa zeljezom jer vam to netreba. ostalima sa vrhova skinite izolaciju, al pazite da ih ne iscupate iz lezista jer je vracanje toga dost krvavo. Onda skinite i izolaciju sa vrhova zica sa onog konektorcica kojeg ste napravili da ide u graficku.
Sad samo jednostavno spojite odgovarajuce zice...evo jos jednom cu objasnit to.
Uzmimo ta dva molexa zenska i recimo da je jedan ljevi i drugi desni
LJEVI
-Zutu sa ljevog spojimo sa zicom koja ide na ljevih 12V na grafickoj
-Prvu crnu zicu do te zute spajamo sa zicmo na konekorcicu koja ide ravno iznad ove ljeve od 12V
-Crnu koja je najdalje od zute ostavimo u zraku za sad...
DESNI
-zutu spojimo sa zicom na konektoru koja ide u desnih 12V na grafickoj
-Prvu crnu do te zute spojimo na zicu koja ide ravno iznad desne zute
-i sad....ovu crnu koja je najdalja spajamo skupa sa onom crnom koju smo gore ostavili u zraku i onda na zicu koja ide u sredinu izmedu dvije crne.
Obljepite spojeve izolirkom da se ne spoje dok radi i to bi trebalo bit to.
Eto mislim da je dost vazno ovo, jer su kablovi fakat rijetki, a kolko sam cuo i skuzio ne isporucuje ih se vise sa novijim PCI-E karticama , a moze ih se dost jednostavno napravit pa evo, zasto ne
Ovo sam pisao oko 3 ujutro i malo sam lud tak da mozda ima gresaka i neceg nerazumljivog il nesto.....
uglavnom ako se tko bude odlucio za izradu a ne na trazenje kablova kojih fakat nema nigdje. slobodno nek pita, pa cu mu pomoci kolko mogu