View Single Post
Staro 04.01.2007., 16:26   #209
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Za share-anje podataka:
svi kompovi moraju biti u istoj workgrupi (desni klik na my computer->computer name->change)
Klikni RMB na particije koje želiš djeliti, tab sharing i tamo porihtaj što je potrebno

I onda kada to porihtaš, trebao bi (nakon restarta) u windows exploreru pod my network places imati sve te particije i kompove

Za spajanje na net:
Ja imam spojeno preko fixnih IP adresa, a može se i valjda preko DHCP-a normalno raditi (čudan je ovaj router). Uglavnom, neznam kakve si konekcije radio (PPPoE ?), ali morao bi staviti na routeru da ti se on spaja na net po potrebi (connect on demand možda ili connect manually) i onda bi trebalo sve raditi.
Ako napraviš PPPoE onda ti samo jedan komp može na net (a preko ICS-a onda i ostali - no to je bedast način).
Moral buš dati više podataka ili se sam pomučit malo...

Za printer pitaj Boga dal će ti raditi, ali kada uđeš u router imaš advanced setting i dole USB, tamo imaš print server pa ga tamo upali (nakon što ga spojiš).
Nisam siguran, ali znam da neke opcije ne rade jednostavno sa ovim routerom. A nemoj se niti čuditi ako ti tokom mjenjanja opcija ne odapne, kao što vidiš, to kod njega nije ništa čudno...

Taj se router jednom namjesti i nikada više ne mjenja...