Tema: časopisi
View Single Post
Staro 04.01.2007., 14:29   #45
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mir djeco mir.... Jeste ga nagalamili...

Ok idemo redom. Probajte shvatiti da novine (kojeg god tipa) i proizvođači (bilo hardware-a ili software-a) u jednu ruku poslovni partneri. Dakle, ukoliko neki časopis žestoko ispljuje dvije ili tri stvari koje je dobio na test, vrlo vjerovatno više od navedenog ne bude dobivao igračke... Ako se ne varam slično se dogodilo upravo Pcekspertu sa Intelom ne tako davno. Dakle, čisto poslovno gledano, SRANJE, reklame (koje moraš prodati da bi preživio u doba današnjeg trenda općeg pada naklada svih tiskovina) da niti ne spominjem. S druge strane, glorifikacija poluproizvoda te stavlja na sramni stup i opet imamo jedno lijepo.... SRANJE....

Što onda, pa... istina je negdje u sredini. Činjenično stanje je da ni jedan (uglavnom) proizvod nije katastrofalno loš, dakle, umjereno pisanim tekstom se daju pronaći svijetle strane proizvoda, a da istovremeno daš natuknuti ljudima... "Sve u svemu, za XY kuna koliko košta ovaj cincilator može se pronaći puno kvalitetniji proizvod"... Ako još uz to nadležni u firmi koja ti je dala proizvod na testiranje zaključi "dŽizus stvar je uistinu groZZna, al hajde moglo je i gore" [uz eventualno telefonsko objašnjavanje što je to profesionalnost i zašto baš ne možeš nahvaliti nešto što je jako loše]... na konju si....

Ovo naravno pišem sa strane autora... Kad "sje*beš stvar", tipa ispljuješ nebulozno loš BenQev fotić dobiješ po nosu najprije od urednika... koja pak dobiva bukvicu od njemu nadređenog jer je isti dobio informaciju od marketinga da se klijent koji uredno plaća reklamiranje na njih okomio drvljem i kamenjem. Znam da je ovakva definicija vrlo široka, ali ljudi moji "istina je uvijek negdje u sredini"; jedina apsolutno bezobrazna i nemilosrdna emisija koju sam ikada gledao je Top Gear koji se ne libi skresati bilo što na račun nečega što im se ne sviđa... Ljudi, jedan je Top gear, i uspoređivati tu megapopularnu Auto emisiju s nečim drugim je... pa poprilično neprikladno... I rijetko je kome uspjelo isfurati takav stil [kapa dolje]

Brr, zabrazdio sam.... Što se tiče stručnosti... jao, niste ni sami svjesni na kojim je niskim granama opća računalna pismenost u hrvata. Ja uglavnom pišem izrazito lagano štivo "za bakice i kućanice" reklo bi se, ali kada ti se i takav, vrlo pitak [i plitak]članak vrati na doradu, češkaš se po glavi.... neobjavljivanje članaka [i nehonoriranje koje uslijeđuje] da i ne spominjem.

Najviše časopisa na ovome svijetu namijenjeno je ženama između 30 i 55 godina, što mislite zašto.... Zašto u hrvatskoj [i svijetu] egzistira milijardu verzija nebuloznog smeća poput Mile, Lise, Moje Sudbine, Stars-a Glorie, Cosma i raznih besmislenih drekec modnih časopisa tipa Vougue [koji su hrpa reklama i ništa drugo]... pa.... ciljana publika je poprilično brojna... S druge strane, nakrcaj jedan Bug, Vidi ili PCChip sa gomilom prestručnog i teškorazmuljivog sadržaja i 90% populacije ga neće baš kužiti, a samim time i prestati kupovati. J*ebi ga, tako je i vozdra, treba pitkim informacijama nahraniti masu...

Bubba, sorry ali ovaj dio uopće ne razumijem

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
. broj
A kad smo kod reklamiranja, ovdje mozes naci jedan Linotronic, Eizo, Autodesk, Corel i ostale kako se reklamiraju. Danas nekakav We-Mil ima 20 stranica reklame i jos toliko hardvera koji je dao na recenziranje.
Reklama je reklama, i nijedna novina u hrvatskoj te neće odbiti ako je platiš Makar htio u Bugu reklamirati ličke krumpire... To što Ve-mil plati 20 stranica, ***i ga.... očito imaju novaca...

BTW. Kako to izgleda kada "igraš fer i nemaš novaca" najbolje je vidljivo na PCEkspert siteu koji u nedostatku financija i pretjerane količini volontiranja danas praktično [na moju veliku žalost] jedva da životari...

@Bubba, najpopularniji sport u hrvatskoj je bez premca KUKANJE [kakav nogomet, nije ni blizu]. Znanje neminovno imaš, vremena možda ne ali za makar jedan pravi i kvalitetni članak ćeš ga sigurno naći. Koliko sam ja upoznat [a upoznat sam] ne bi smio imati nikakvih problema sa pronalaskom časopisa koji je objaviti tvoj članak/recenziju/šta_ti_se_već_pljucne. Napiši, objavi i zabij ga drugima u nos " 'na telci, ovako to treba izgledati i dajte se više uozbiljite i prestanite pisati smeće jer MENE ne interesira, za školarce koji ga gutaju mi se pljucka". Ovako... ispadaš samo dežurni i grintavi Jeremija....
Rijecanin je offline   Reply With Quote