Tema: časopisi
View Single Post
Staro 04.01.2007., 14:18   #43
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
Mar, u zadnjih par postova si izrekao izuzetno veliku količinu gluposti koju vide i ljudi koji nemaju pojma o tome kako funkcioniraju časopisi... ljudi poput tebe.
oni koji su donekle upućeni u to i ovo čitaju (jedan od kojih sam donekle i ja), vidimo još veću količinu gluposti. navesti ću neke i proargumentirati, pa bih molio da ako misliš drugačije, navedeš i konkretne primjere, a ne samo trkeljanje u vjetar....

1) "U takvim magazinima ne rade stručnjaci nego obični proleteri koji se nemogu zaposliti na boljim ustanovama gdje će biti više plaćeni."
neistina. poznajem neke ljude koji tamo pišu i vrhunski su stručnjaci. npr. Denis, Komljenović, Pinsla... mislim da u RH nema puno (više od 20) ljudi koji znaju nešto više o stvarima kojima se oni bave.
2) "Bolje bi čobani recenzira - ako ništa bar bi bili objektivni"
Hmmm... možeš dati konkretan primjer? možeš npr. uzeti neku od tih recenzija pa napisati svoju verziju pa da ekipa ovdje izglasa koja je bolja i objektivnija?
3) "Beren, ne mislim na sve recenzije, nego konkrentije "novokomponovane" recenzije u Bugu, PcChipu i sl."
primjer? da, ima hrpa gluposti, ali postoji hrpa stvari koje su totalno dobro odrađene.
4) "ali što se onda ti recezenti ne bi trebali kod urednika izborit za dodatni prostor u za recenziju?"
ne, ne mogu. bilo koja tiskovina na ovome svijetu (komercijalna ili ne), prvo ima određen broj stranica. nakon toga broj reklama potrebnih da bi se naklada isplatila, a zatim prostor za tekstove. i ne možeš autor (tko god on bio) dobiti od urednika extra stranicu. ... što nas vraća na moju tvrdnju da nemaš pojma o čemu pričaš.
5) "Neznam da li su recenzenti plaćeni po recenziji ili količini teksta, ali mi se čini ovo prvo.
Naravno da će se onda zalagati za što više recenzija po izdanju, ko ga hebe što sve te skupa ne vrijede kao jedna pošteno odrađena."
vidi se da ne znaš, jer je općepoznata stvar da u svim tiskovinama broj znakova određuje cijenu teksta.
6) "Postoji još jedan aspekt, a to je nesrazmjer prostora posvećenog konkretnom komadu HW-a (npr. 1/2 stranice za recenziju laptopa i isto toliko za recenziju DVD pogona/čitača)."
to ovisi isključivo o ciljanom tržištu i tako za Cosmo i Gloriju (jel to još postoji?) možeš reći da previše briju na šminku i obleku, a premalo na kompove. mislim ono... ko da si baš ti najbitniji tiskanim časopisima u RH.
tu i je problem...misle na sebe a ne na onog ko cita...sam da lovu za to sto neko napise...mislim sve 5 lova je sve danas al opet bilo bi jako lijepo da se malo vise ulijepsa odnos prema kupcu tj krajnjem korisniku

mc_fish je offline   Reply With Quote