Tema: časopisi
View Single Post
Staro 04.01.2007., 13:17   #39
slink
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Beren Pregled postova
Većina korisnika se ne igra kad se uzme u obzir sva populacija, ne samo oni do 30 god. Ali ova je konstatacija ionako bila namijenjena Bubbi, odnosno izrečena je u u kontekstu naše rasprave.

Ono što je bitno u cijeloj shemi je to da BUG vrlo dobro posluje. Vlasnike lista ne zanimaju litanije ljudi kao što je Bubba budući da su oni samo kap u moru. Isto bi se moglo reći za generalnu populaciju ovog foruma...riječ je o naprednijim korisnicima kojima su članci iz BUG-a obično "voda" budući da znaju da sve informacije koje ih zanimaju mogu naći na Internetu. Ono što ostaje je sredina...generalna populacija kakve ima najviše, a ova populacija donosi i najviše love.

Ne znam...ako ti Bubba misliš da je hrvatsko tržište "žedno" jedne prave "IT publikacije", možda bi trebao skupiti neku ekipu i stvoriti jednu takvu publikaciju. S obzirom na moja iskustva u branši, jedino što mogu je zaželjeti ti mnogo sreće.
Evo, samo da komentiram ovo... Malo sam se kasnije ukljucio.

Primjer ovog okretanja van svojih uvjerenja je tipican vlasnik kafica. Vlasnik1 se jako zgraza i na pomisao slusanja metal glazbe i u njegovom kaficu svira rock 60-ih. U susjednom kaficu svira metal i ima posjecenost vise no duplo vecu. Naravno da ce vlasnk1 progutat knedlu i pocet pustat istu vrstu glazbe kao i vlasnik2, i cak ce i stavit neko pice na akciju da privuce nove goste... ovdje je samo veca zarada bitna i da broj gostiju bude stalan, po mogucnosti s tendencijom rasta. To sto netko ima svoja uvjerenja, neka ih zadrzi za sebe i bolje ce proc u zivotu... (U vecini slucajeva)

Tako i BUG, okrece se kako vjetar puse i gleda na svoju zaradu, ali pritom gubi stalne goste, no dolaze i nove musterije. Vidjet cemo kako ce to ispast, ali posto zadnjih 5 godina otkako ne kupujem BUG (citam od kolega svaki 5. broj) vidim da se to jako pogorsalo i da mi vise ni izdaleka BUG ne pase...
slink je offline   Reply With Quote