Citiraj:
Autor Beren
Većina korisnika se ne igra kad se uzme u obzir sva populacija, ne samo oni do 30 god. Ali ova je konstatacija ionako bila namijenjena Bubbi, odnosno izrečena je u u kontekstu naše rasprave.
Ono što je bitno u cijeloj shemi je to da BUG vrlo dobro posluje. Vlasnike lista ne zanimaju litanije ljudi kao što je Bubba budući da su oni samo kap u moru. Isto bi se moglo reći za generalnu populaciju ovog foruma...riječ je o naprednijim korisnicima kojima su članci iz BUG-a obično "voda" budući da znaju da sve informacije koje ih zanimaju mogu naći na Internetu. Ono što ostaje je sredina...generalna populacija kakve ima najviše, a ova populacija donosi i najviše love.
Ne znam...ako ti Bubba misliš da je hrvatsko tržište "žedno" jedne prave "IT publikacije", možda bi trebao skupiti neku ekipu i stvoriti jednu takvu publikaciju. S obzirom na moja iskustva u branši, jedino što mogu je zaželjeti ti mnogo sreće.
|
Evo, samo da komentiram ovo... Malo sam se kasnije ukljucio.
Primjer ovog okretanja van svojih uvjerenja je tipican vlasnik kafica. Vlasnik1 se jako zgraza i na pomisao slusanja metal glazbe i u njegovom kaficu svira rock 60-ih. U susjednom kaficu svira metal i ima posjecenost vise no duplo vecu. Naravno da ce vlasnk1 progutat knedlu i pocet pustat istu vrstu glazbe kao i vlasnik2, i cak ce i stavit neko pice na akciju da privuce nove goste... ovdje je samo veca zarada bitna i da broj gostiju bude stalan, po mogucnosti s tendencijom rasta. To sto netko ima svoja uvjerenja, neka ih zadrzi za sebe i bolje ce proc u zivotu... (U vecini slucajeva)
Tako i BUG, okrece se kako vjetar puse i gleda na svoju zaradu, ali pritom gubi stalne goste, no dolaze i nove musterije. Vidjet cemo kako ce to ispast, ali posto zadnjih 5 godina otkako ne kupujem BUG (citam od kolega svaki 5. broj) vidim da se to jako pogorsalo i da mi vise ni izdaleka BUG ne pase...