Tema: časopisi
View Single Post
Staro 04.01.2007., 10:25   #35
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Zasto sam prestao kupovati BUG. Postali su nezanimljivi, generični. Dal favoriziraju, ne citam ga dost dugo, ali dok sam ga čitao da. Dal su imali "PRODANE" recenzije. DA, jesu. Ali ljudi moji recenzije se ne prodaju tako da ce recimo nvidia dobiti 10, a ATi 6. Ne, Ati ce dobiti 9, ako je netko odvažan, cak i 8 (ovdje govorim ako uzmemo da su iz obe firme izasla skoro pa ekvivalentna dva proizvoda). A kako su dosli do te prednosti, tako da su kod ATija u tekstu nabrajali samo dobre stvari za svaku sitnicu, a kod nvidije samo za one ocite stvari koje se ne mogu presutiti. Cisti marketing.
A da tek vidiš VIDI prije koju godinu. Ati ovo, Ati ono, Ati je najbolji, NVidija suksa...AMD je najbolji, Intel je s***e... Hvala bogu da su prestali s tim jer kako bi to izgledalo da kažu da je Intelov Core 2 Duo (najjači model) slabiji od Athlona FX-60 i sl ili da kažu kako je Radeon X1950XTX bolji od GF8800 samo zato što je jedan test prošao bolje od nje. Vjerovao ili ne tako je bilo, a BUG već nekoliko godina što ga čitam nije favorizirao niti lagao, barem ne tako oćito kao nekad VIDI. Hvala bogu situacija se poboljšala i sad rade kako treba i kako se očekuje od časopisa takvog kalibra.

Sada mnogo vas ovdje govori kako u BUG-u, VIDI-ju i sl. časopisima pišu ne stručnjaci i sl. Pa to nije istina. Ti ljudi imaju više škole i znanja od većine vas ovdje (uključujući mene) koji se samo pravite pametni da znate mnogo o kompovima. Razumijem kad netko kaže da ne kupuje neki časopis jer mu je preskup, neće iz njega ništa naučiti...,ali kad netko kaže da mu se neki takav časopis ne sviđa jer u njemu pišu ljudi koji nisu kvalificirani za taj posao ili nešto takvo onda nek promisli dvaput. Je li on dovoljno dobar za taj posao? Jer on nije lak. Treba testirati sav taj hardver i softver u određenom roku i još napisati recenziju koja bi se trebala svidjeti i početniku i profiću, a to je težak posao.
Vido je offline   Reply With Quote