Tema: časopisi
View Single Post
Staro 04.01.2007., 01:18   #27
Mad_Duke
Guest

Mislim da si fulao jer se gubi taj dio o nekakvom power user djelu. A on je jako vazan, ne is konteksta da ce tebe netko ici nauciti brda i planine. Za to ipak postoje drugi putevi, nego bar do nekog stupnja te educirati i nauciti sto je sto i kako nekaj napravit.

Netko tko se misli baviti sa IT-om sigurno nije unutra samo zbog tog djela. Sigurno nece preskociti interesantan clanak u kojem moze barem nesto vise nauciti o nekim novostima iz drugih polja. Nekad su casopisi bili prepuni svaki broj s kuharicama. Ja bi recimo jako htio sto se domace tiskovine pohvaliti VIDI kad su krenili s Debian linuxom, na 3 CD,a u tri mjeseca s objasnjenim stvarima.

Zasto netko nebi objasnio nekome kako pokrenuti recimo vmware s linuxom, podici svoj FTP server doma i dodijeliti permissione ili bar nauciti kako ja mogu sebi doma otici na net, napraviti to i kad budem kod frenda doma spojit se na svoj komp i prebaciti neki fajl, pjesmu, dokument dok sam kod njega. Sto to nebi zanimalo nekoga tko se izricito bavi muzikom i obradom iste na kompu. Vraga nebi.

Suma sumarum, znanje je jako skupo. A ako bi ga neki takav casopis djelio svaki mjesec malo po malo, nista preopsirno dobio bi hrpu citatelja. Mislim da bi jako puno vrijedilo za casopis ako mene netko pita kaj je ovo i ovo, a ja mu mogu reci, pogledaj si taj broj BUGa recimo, a ne poslati ga na net, gdje ce naci sigurno i previsetoga, te odustati.
  Reply With Quote