Tema: časopisi
View Single Post
Staro 03.01.2007., 17:54   #22
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Što se tiće laži i favoriziranja i ostali stvari u hrvatskim IT (i sličnim) časopisima:

VIDI: Ne lažu, ali su prije par godina lagano favorizirali Ati i AMD da bi se sada stanje popravilo. Pošto nisu kao BUG podjeljeni na tri tržišna segmenta (djeca-Enter, napredna djeca i odrasli-BUG, napredni korisnici kompova i sl.-Mreža) znaju ponekad biti pomalo pre stručni za običnog čovjeka. Minus im ide i zbog toga što su pretvrdoglavi da trajno uvedu DVD nego još uvijek drže CD (osim onih par "super" brojeva). Također im papir smrdi tako da je potrebno čitati sa gasmaskom i previše sjaji što smeta kod čitanja (svjetlo blješti u oči) Ocjena: 7/10

BUG: Ne lažu. Ne favoriziraju (barem ja nisam ništa primjetio). Za ljude koji žele naučiti nešto o IT. Pohvaljujem ih zbog stalnog DVD-a (svaka čast novom broju sa DL DVD-om) na kojem se ne nađu samo hrpa programa koji nikome ne trebaju nego ima i smiješnog sadržaja (filmovi) i sl. Za količinu sadržaja ima najpovoljniju cijenu od svih. Po meni najbolji časopis takve vrste u hrvatskoj. Ocjena: 9/10

Mreža: Nisam nikad čitao tako da ne znam. Ocjena ?/10

Enter: Časopis za djecu i početnike. Svaka čast. Možda bi pomoglo malo više stranica. Ocjena: 8/10

PC Play: VIDI-jev časopis za igre. Malo stranica, smrdljivi, sjajni "kvalitetan" papir. (pre)Malo sadržaja u odnosu na cijenu. Nekad je bio puno bolji. Samo za gamere. Ocjena: 4/10

PC Chip: Časopis za one koji imaju puno love. Favoriziraju skupe high-end proizvode. Dosta informacija u odnosu na cijenu, ali stravično loš grafički dizajn i papir (neki malo tvrđi bi bio bolji). Ocjena: 6/10

Ne znam da li ima još neki domaći IT časopis, ali ovo je većina. Izrazio sam svoja mišljenja o svakome od njih i stojim iza toga.
Vido je offline   Reply With Quote