View Single Post
Staro 31.12.2006., 16:09   #336
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Prvo, ako ne namjeravaš OC, i ne baviš se videom i zvukom, tada ti P5W DH ne treba, to je overkill za tvoje potrebe (i P5B Deluxe je također, no ako je već imaš...).

Drugo, nitko ti ne može zagarantirati da nećeš imati nijedan problem s pločom, uvijek možeš dobiti problematičan primjerak. P5W DH doduše ima manji postotak problema "out of the box" od P5B Dlx.

Ja bih na tvojem mjestu prvo pregledao forume za postojeća rješenja P5B problema, a tek onda razmišljao o eventualnoj promjeni ploče.

Nevjerojatno da je danas najveća pohvala za ploču da "radi", a performanse i mogućnosti su na drugom mjestu. No, što je - tu je.
Citiraj:
Autor glista Pregled postova
ma ostani na ovome, kupi nekakvu zvučnu za stotinjak kuna i bok, nitko ti ne garanitira da sa novom matičnom nećeš imati problema.......to ti je tak sa C2D platformama jednostavno je previše nekompatibilnosti......
uglavnom su rješenja upravo ovo što je rečeno, a ja odbijam to napravit iz principa. zašto? zato jer sam platio moju fakin ploču soma ipo kuna i oću da radi! baš kao što si gore napisao, žalosno da se danas ploče (pa i ove najskuplje) kupuju prema tome koliko je koja mušičava a ne prema performansama.
ja sam dosta tvrdoglava osoba, nisam rastrošan al kad kupujem volim da kupim kvalitetno zato sam i uzeo ovo a ne recimo asrock conroexfire : nono :
da ja sutra odlučim da želim riješit taj problem sa zvučnom tako da kupim novu zvučnu, sigurno nebi uzeo neku zvučnu za stotinjak kuna (nhf, znam da zvuči sarkastično al nije) nego bi ciljao na Creative X-Fi ili minimalno Audigy SE tako da mi je to opet barem 200kn. trenutačno dakle imam opciju da nadoplatim 240kn za p5wdh (mozda je netko tu mislio da cu prodavat ovu pa kupovat onu... ne, nisam toliko lud ) i nadati se da ne pati od istih bolesti ili dam otprilike isto para za popravak problema a proizvodjac se prema tome odnosi u stilu "its not a bug, its a feature"
stvarno pokusavam sagledat sve objektivno i nemam nikakvu konkretnu odluku pa da tu sad hranim ego pokusavajuci je obraniti : evil :

p.s. ne znam jel overkill al ja se bavim web developmentom pa mi je bitno da sustav radi dobro i sa 10 otvorenih programa (zato namjeravam i zamijenit ovaj ram za 2x1gb ubrzo)
JuVe je offline   Reply With Quote