View Single Post
Staro 31.12.2006., 13:30   #12
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Procesor se troshi ak se rade proracuni il renderiranje, sto se kod primjene ArchiCADa ne koristi, dakle proc nie tolko bitan.

Memorije, e to zdere recimo dosta, al opet ovisno na kakvim projektima covjek radi, ak radi obicne obiteljske kucice, ondak mu nie potrebno 4 Gb rama, ak pak radi zgradurine onda mu je dosta 2 Gb top...

S obzirom da ArchiCAD je pretezno vektorska grafika, jer se vecinom radi u 2D, onda nie niti jaka graficka potrebna, s obizrom da ArchiCAD ima i 3D, za koji koristi vrlo vjerovatno openGL engine, onda je NVIDIjina graficka logican izbor, jer sem sto imaju bolju podrsku za openGL, ima covjek i RivaTuner, gdi vec ima slozene konfiguracije za archicad.

@A.J.
Ovo kaj si slozil, bi svakak trebalo durati archiCAD, bar kaj se tice proca i grafike, tak da bi trebo biti miran za normalan rad u njemu.
Te naravno uvijek je dobro pogledat kaj ArchiCAD predlaze za preporucenu konfiguraciju za njegvu najbolju upotrebu.

Opet s druge strane, ta ce te konfa kostat kojih cca 12k kn, sto pak za tu cijenu mozes kupiti i profesionalnu HPovu radnu stanicu s 3 god garancije i testiranim hardwareom za CAD.

opet upitno kolko velike projekte radi, jer kao sto si i sam rekao o tome ovisi potrosnja resursi proca...covijek reko cad ja reko worstation logicki
enivejz relazi u ot...ako a.j. kani raditi neke lakse projekte tipa kao sto ja sad radim redizajn stana onda mu je ovo cist dosta...tj obicna all around konfa...jer eto ja trenutno radim redizajn stana na 850 duronu i 512 ddra i cist fino dura

mc_fish je offline   Reply With Quote