View Single Post
Staro 31.12.2006., 13:11   #44
Veky.VGW
Premium
Moj komp

Veky.VGW's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
Pitance glede običnog zaslona i wide zaslona.
Danas sam baš vidio IBM Z61m. Frend ga kupio. I mogu samo reć jedno. Nije me se baš dojmio wide zaslon. Dapaće, nikako mi nije ušao u oko. Izgleda mi osakaćen.

Kakvo je vaše mišljenje?
Kad sam ja uzeo Z60t (wide), bunili su me veci fontovi u Windowsima, veci razmaci icona i slicno (isto je i kod R60 sa 1400x1050), ali sa postavljanjem appereanca na defoultne vrijednosti, sve je OK. Takoder sam primjetio (na jednom T60 sa 1400x1050) da pojedini programi ne znaju baratati s tom rezolucijom, odnosno krivo prikazuju prozorcice od setupa i slicno, sto me dosta ljuti.

Sto se tice vase diskusije oko toga da li ima ovo ili ono, reci cu vam da IBM ima barem 50 modela svakog laptopa (razlikuju se po prodact numberu), razliciti product number znaci da navedeni lap ima neku razliku u hardwareu ili softwareu, pa je najbolje (kad se netko odluci koji ce lap kupiti), tocno zapisati prodact number i otici na lenovo stranicu i pogledati kompletnu konfiguraciju, jel ako neki drugi R60 ima recimo disk 7200 to ne znaci da ce ga i taj koji vi kupujete imati.

Meni se osobno R60 ne svida jel su svi modeli sa 15" ekranima, sto laptop cini dosta velikim, a i sam po sebi je debeo. No ako se puno ne prenosi, onda je ovo plus, jel je lijepse raditi na vecem ekranu. Sto se tice performansi, najjaci R60 su stvarno tehnicki dosta opremljeni, to je IBMova klasa za ljude koji gledaju performanse ali i cijenu.