i ja stavio etch...
na jedan backup server. i sad je uber-glup. naime, 2.6 kernel i predivni udev rade probleme. baš onak... glupi su. to mi uredno praktički oduvijek radi na fedori, ali neee... nedo bog da bi onaj debianov 2.6 kernel bio stabilan na SMP mašini. tak da sam morao sam kompajlirat kernel. blah. ne volim to. sad radi kak spada.
inače, linux je linux. nebitno s kojeg CD-a je instaliran i normalno da se može složit da bilo koja bude bilo što. ali DISTRA je set fakin paketa u službenom repozitoriju. fora kod DESKTOP distri je u tome da uz gorenavedeno rade out-of-the-box stvari poput video-editinga, 3d modeliranja, obrade glazbe. debian nema takve pogodnosti. jednostavno nije isto da li si samo kliknuo "install", ili si kliknuo "install", vidio da ne radi, na mailing listama pročitao koji je to bug, skinuo source, sam kompajliro, sam kompajliro i dependancy-e, i onda to sve instalirao. i onda je to super i radi.
greater powers final waves (alcohol hypnosis +30, self) bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night) misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius) summon unknown female (demoralise +75 on target)
artifacts of choice tv remote (hibernate +20 on self) lounge chair (fortify sleeping +60 on self) linux (destabilise system +45 on target)
little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable. Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
|