View Single Post
Staro 30.12.2006., 16:12   #9
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
E ovako:
Imao sam 7600GT i bio sam jako frustriran brejkanjem. Prateci framerate shvatio sam da je za ugodno igranje neophodno da je framerate "zakucan" na frekvenciju osvjezavanja monitora, uz ukljucen Vsync, pogotovo kod LCD-ja, gdje je Vsync obavezan.
Cim framerate padne ispod 60(u slucaju da je frekva monitora 60Hz) osjeti se trzanje. Ne mora to biti neko strasno trzanje, ali se osjeti.

Fazon je u tome sto 7600GT nije dovoljno jaka da u svim danasnjim igrama sa high postavkama obezbijedi tih esencijalnih 60Hz(opet govorim za LCD). Potrebno je skresat detalje, a AA i AF zaboraviti.

Primjera radi, meni je CoD2 u MP isao sasvim glatko na 1440x900(sto je jednako zahtjevno kao i 1280x1024), DX7, sve teksture na max, 4xAA i 8xAF, Vsync naravno On. I framerate je rijetko padao ispod 60 FPS-a, jedino kad je zesca borba.
Dok je recimo stekalo na 1024x768 i DX9, teksture na normal, AA i AF iskljuceni.

Nije 7600GT uopce slaba grafa, ali je cinjenica da su danasnje igre iznimno lose optimizirane, tako da je nemoguce igrati ih na high s jednom 7600GT.

Sorry na podugom postu.
SRV je offline   Reply With Quote