View Single Post
Staro 29.12.2006., 04:21   #16
turbulence
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
điii sorry, nisam znao da si u emocionalnoj vezi sa svojim OS-om. debian niti ne cilja biti desktop distra. halo? onak... oni briju na stabilnost. mislim... meni je debian zakon, ali poznajem samo jednog čovjeka koji ga vrti na desktopu i još 15-ak koji su probali pa prešli na gentoo/ubuntu/slack/suse/fedoru/whatever. c'mon. nemreš reć da je nešto, što još uvijek brije na 2.4
kernel i tek od prije godinu dana zna za udev, otprije 2 godine za hotplug, itd.
ne cilja biti biti desktop distra naravno, ali da se moze koristiti kao desktop distra i moze biti potpuno jednak bilo kojoj od onih fancy distribucija samo se treba znati sloziti. a prelazak na gentoo i na slack...u da...to su desktop distre sam tak jel...i kakve veze ima sto je debianu defaultni kernel bio 2.4, kad svejedno mozes staviti 2.6icu. 2.4 se zna zasto je stavljen, a kome nije pasalo, mogao si je staviti 2.6, stvarno ne vidim u cemu je problem

Citiraj:
desktop distra. onak... definicija desktop distre je "najnovije i najuserfriendly
čimčim prije". stabilnost? ha hl***at ga, ionako se na tome vrti gnome/kde tak da će ionako aplikacije prečesto uzrokovati probleme da bi nedostaci samog OS-a došli na vidjelo.
desktop distra se ne definira prema 0,000001% korisnika, nego prema većini prosječnih korisnika, a to su suse/fedora/ubuntu. nemam kaj više reći po ovom pitanju... onak... jok pa nije zaostao. lol.
je je, cim cim prije i onda umjesto linuxa dobijes windowse i onda dodje do toga da se uopce dovodi u pitanje stabilnost linuxa. sto je jos i najgore to se stvarno i dogadja...smrzavanja, stekanja, rusenje aplikacija, a da ne pricam o samovoljnom stavljanju nepotrebnih stvari...fala lijepo, ali to se meni na debianu ne desava
Sto se tice pojma user friendly...linux je napredovao u nekoliko godina jako puno, ali budimo realni i najjuzerfrendli distre su josh nedovoljno user friendly da bi ih vecina korisnika bez problema mogla koristiti.
Moze to sve biti eyecandy i ne znam sto, ali kad se ti nemres pouzdati da ce tebi sve proraditi s nekoliko klikova i da ce ti prepoznati sav hardver sam bez problema...to nema previse veze sa user friendly pojmom.

Citiraj:
desktop distra se ne definira prema 0,000001% korisnika, nego prema većini prosječnih korisnika, a to su suse/fedora/ubuntu. nemam kaj više reći po ovom pitanju... onak... jok pa nije zaostao. lol.
ali sto ce nekome uopce onda takva desktop distra koja je ponekad i losija nego sami windowsi...ne vidim uopce onda poantu koristenja iste...
i mogu ja biti medju tih 0,000001% korisnika, ali ja bar znam zasto sam medju njima....
turbulence je offline   Reply With Quote