Tema: zvučnici
View Single Post
Staro 28.12.2006., 22:49   #32
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ne bacaj pare na Sony floorstandere. Radio sam u sony servisu i servisirao ih par puta. Sama plastika i karton umijesto drveta.
Cuo sam ove bokshelf-ove u jednom kafiću i ugodno se iznenadio. Bio je i test u jednom broju T3-a gdje su dobili preporuku za kupnju:

Gotovina / kartice: 1.499,79 kn
Kredit: 1.578,73 knJamstvo: 5 god.
Opis
Model E30
Tip Magnetski oklopljeni 2-sistemski Bass Reflex
Snaga 70 Watts / 280 Watts Peak
Impedancija 8 Ohms nominal
Frekvencijski odziv 50Hz – 20kHz
Osjetljivost 88dB
Crossover točka 4000Hz
Komponente Visokotonac: 3/4" (19mm) Titanium-laminate dome, shielded
Niskotonac: 6" (170mm) PolyPlas™, shielded

Athene B1 imam godinama. Zvuce bolje od bilo kojih floorstandera do 2000kn.
Spajao sam ih sa linijom od 2x15w i zvucali su odlicno, poslije sa Sony rx70 linijom i zvučali su odlično, pa onda sa Cambridge Audio pojačalom i opet zvuče odlično. Jedna kutija mi je zbog gluposti bila pala na pod, i to da bude bolje na rub kutije, kutija je završila sa minimalnim oštečenjem, a poslije mi je postalo jasno i zašto kad sam je otvorio. Kvaliteta izrade i upotrebljenih materijala je na zavidnoj razini. Ove su još bolje od mojih:

Zvučnici Athena AS-B2.2

Gotovina / kartice: 1.499,99 kn
Kredit: 1.578,94 knJamstvo: 1 god.

Model AS-B2.2
Visokotonac 1" Teteron Dome
Magnetski oklopljen
Woofer 6-1/2" Injection Molded Polypropylene with Rubber Surround
Magnetski oklopljen
Frekvencijski odziv 50Hz - 20kHz +/- 3 dB
Snaga 150W (po kanalu)
Osjetljivost 91 dB
Impedancija 8 Ohm
Dimenzije 400 x 200 x 241.3 mm
Masa cca 6 kg (1 komad)

I nemoj se ljutiti ali nove Sony linije su smeche i zvuce užasno tako da niti jedan o ova dva para zvučnika nece ni približno postici svoj maksimum.
Ja ti preporučujem da sada uložiš u par dobrih zvučnika,a onda naknadno kupiš neki stereo pojačao od Denona, Cambridga ili sl.
Za cca 1500kn se da kupiti entry level stereo pojačalo nakon kojeg više neces htjeti cuti niti jednu liniju.
Doom je offline   Reply With Quote