Citiraj:
Autor zvonac_1
koje su vam temperature idle i load?
|
Mene pitaš?
Idle (po ljeti) je bio oko 40-45 a full load oko 55 nekad je znalo i malo više usijat kad je posebno loš dan bio i to sve kad je ČISTO PASIVAN znači SAMO zalman BEZ venta na njemu i BEZ venta na stranici...
Sa ventom na stranici (80mm na oko 1500rpm) koji ne tuče na zalmana nego ravno u ram (jer tako mi je rupa na stranici origigi postavljena tvornički) oko 5C manje na svim vrijednostima (dakle idle oko 35-40 a load oko 50) s tim da nema nikad onog pika...
Eh da i ja imam na oko 50% okretaja vent od CPU-a i dodatni ispuh (oba su oko 3200rpm na punim okretajima i podešena da se pale na CPU temp od 50C) tako da kad se to uključi obično je kraj vrućini u kanti jer thermatake koji je iza mountan to izvuče za par sekundi...
Mjerio sam i laboratorijskim termometrom (da nebi bilo zabune u točnost podataka) da provjerim senzore s ploče i to je tu negdje nemogu baš za svaki C jamčit ali je unutar 1-2C razike uvjek bilo...
Ako imaš thermalrighta onda će ti biti manje oko 45C load čak možda i manje ali IMHO ne isplati se, ja sam isto mislio dal da ga kupim ili ne pa na kraju nisam mislim da nema potrebe...
A sad po zimi oko 27-30C idle i oko 37-40C load...
U sobi je nekih 20ak plus minus par stupnjeva kako kad...
Baracuda 7200.10 je čak toplija od toga (ako joj senzor ne laže jer nju nisam sa termomerom kontrolirao) za 2-3C...