View Single Post
Staro 27.12.2006., 23:26   #3
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor bubaloo Pregled postova
Ovo mi je prvo javljanje na ovom forumu i nadam se da neče bit i zadnje.
Imam jedan neobjašnjiv i frustrirajući problem sa grafičkom karticom.Nedavno sam nabavio dva comp. ovih konfiguracija:AMD 3200+,matična MSI K9N Neo,1 Gb RAM,160 Gb hard disc,kučište Deluxe sa napajanjem deluxe 400ATX i grafička geforce 7900GS.Problem je u grafici(bar tako mislim).Kad zaigram neku igru(CoD 2 ili Counter Strike) nakon 20-tak minuta(koji put i duže), računalo jednostavno "smrzne"(slika se smrzne sa vertikalnim točkastim linijama i zvuk trokira-preskače.)Pokušao sam doslovno sve sa softverom(reinstalacija windowsa,novi driveri za matičnu,novi driveri za grafičku,reinstalacija igara) ali bez uspjeha.možda da je problem u jednom računalu,posumnjao bih na ispravnost nekog hardvera,ali u oba je isti problem.Je li moguće da neke komponente nisu kompatibilne?Ili je možda u napajanju problem?nakon što sam vratio računala u trgovinu,oni su mi ih vratili nakon par dana i kazali da je problem bio u driverima za grafičku.Totalna glupost jer sam sve drivere promijenio i sam.Inače kazali su da su napravili test 3D benchmark i da je radila savršeno(ne sumnjam jer sam se i sam uvjerio) ali i dalje računala zablokiraju na isti način,i jedino rješenje je restart.Ako ITKO IMA BILO KAKVU NAZNAKU RJEŠENJA OVOG PROBLEMA MOLIM DA SE JAVI .Naravno ostaje mi i zadnja solucija vračanja računala u trgovinu ali to nije rješenje jer što mogu očekivati od novih računala sa istim konfiguracijama?
isti, ali doslovno isti problem na starom kompu
uzrok: pregrijani hard , bio je maxtor
rješenje:vent na hard i reinstall win