Ljudi trebam vaš mozak tj. trebam vaše znanje vezano uz matične ploče.
Naime crko mi je northbridge ventilator (zapravo i nije tehnički crko nego jednostavno zvuči kao krava kada koti i pali se i gasi kad hoće neovisno o opterečenju) na mojoj divnoj DFI n-Force 4 Ultra-D što i nebi bio toliki problem da moja grafička sa svojim hladnjakom (koji usput rečeno zauzima drugi slot za grafičku na mojoj matičnoj ploči) nema dimezije omanjeg svemirskog brod pa se nalazi direktno iznad nortbridga.
Dakle imam izbor: naći hladnjak/ventilator koji ne prelazi visinu od 11mm (moja potraga za takvom mitskom komponentom je završila tragično za moju tipkovnicu pa ako znate za takvu komponentu javite mi) ili uzet novu matičnu (postoji i treća opcija ali ukljućuje čekić i sjekiru pa nije poželjna) e tu drgi forumaši upadate vi budući da sam ja upućen u svijet matičnih koliko i morski pas u osjećaje surfera.
Dakle vi mi trebate pomoći izabrati matičnu od onih koje se nalaze na slijedećim dvijema stranicama:
HGspot i
Ve-mil.
Matična mora podržavat socket 939 i imati PCI Express x 16 slot.
Limit na cijenu mi je 1500kn ali nebih baš htio jesti zrak sljedećih mjesec dana nakon što je kupim tako da bi cijena od nekakvih 1000kn bila optimalna.
Budući da nemam namjeru radit overcloak u skoroj budućnosi (ponajprije jer bi vrlo vjerovatno spržio kompjuter, a i sebe) tako da nemora biti prilagođena tome.
P.S.: Ako se pokažete dobre duše i odlučite mi pomoći molim vas da pri izboru pripazite da northbridge nebude direktno do utora za grafičku tako da mi se ne ponovi ova situacija: bonker2
P.P.S.: Znam da tražim puno ali kao što rekoh nisam daleko od imbecila kada se radi o matičnim