Ljudi moji, koliko ste vi gluposti uspjeli nadrobiti u svega nekoliko postova, jednostavno ne mogu vjerovati... pomalo se osjećam kao na forum.hr-u... LOL
Idemo redom:
Citiraj:
Autor jed2i
"normalna rezolucija" se s godinama pomakla
prije 3 godine je bila 4 mp
sad je 6-7
|
Kakva je to "normalna rezolucija?!
Citiraj:
Autor jed2i
nema veze kaj slike premasuju 90% rezolucije monitora, bitna je kvaliteta slike
oko toga sam se vec raspravljao s tobom
|
Kakve veze imaju megapikseli s kvalitetom slike?! Rezolucija ima jedino veze sa veličinom, nikako ne i s kvaltetom slike... Cijela fama oko megapiksela je vrlo jednostavna, ukoliko imaš kvalitetan aparat, što veća rezolucija u teoriji znači veću sliku koju možeš RAZVITI.... ako uzmemo 300 dpi-a kao osnovu za oštru fotografiju od fotke snimljene u rezi 1280x1024 svaki format iznad 13x9 je poprilično nategnut. Naravno da nije sve tako jednstavno i ovisi o mnogo drugih faktora, ali nije niti daleko od istine...
Citiraj:
Autor jed2i
a da ne govorim o opremi fotoaparata od 4 mp kao sto su objektivi, zarisna duljina.....
po tebi je 90% ljudi na ovom svijetu glupo jer su kupili fotoaparat koji ima vise od 4 mp , nasjeli na marketinski trik?
|
Vjerovao ili ne, većina ljudi je upravo popušila marketinški trik... Rezolucija od 10 ili više megapiksela u malom kompaktnom drekecu gotovo da je besmislena. Jedino ne znam iz kojeg razloga "opremu" fotoaparata uvjetuješ megapikselima. (još nikad nisam čuo da je žarišna duljina "oprema" ali nek ti bude). Moja 5 godina stara Minolta diMage 7 (prvi fotić s 5 megapiksela) briše pod s bilo kojim novim Ixusom [koji su fakat OK, i daju neusporedivo bolje fotke od većine konkurenata]... Hoćeš svježiji primjer, uzmi Nikon D40... tek je izašao i nisam se s njime stigao poigrati, ali vjeruj mi da će uspoređivati njegove slike, ili slike kakvog 10 MP [mju:]ića biti poprilično smješno [a siročić ima senzor od svega 6 MP]
Citiraj:
Autor DaNiJ3L
Svi ti silni MPx-i pomazu samo u uvjetima kada je osvjetljenje dobro (shum malen) i daju dodatne detalje fotografiji.
|
Možeš imati sve luxe, lumeme i megapiksele ovoga svijeta.... ako ti je optika od qurca, i senzor veličine pribadače.... ma zaboravi na detalje....