View Single Post
Staro 26.12.2006., 11:27   #80
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor iggyone Pregled postova
Nažalost, znam da je riječ ovdje o reviewu Z-2300, i po njihovom pitanju, nemam ništa za nadodati ili oduzeti od prvotnog posta, već samo želim naglasiti da se ljudi Wattima razbacuju, pogotovo danas, i to puno previše,pa bih htio reći samo jednu stvar.

Dakle, cjelokupni orkestar u svojoj najjačoj i najsnažnijoj izvedbi neke skladbe ima snagu od 1W prilikom koje se postigne glasnoća od oko 120dB.

Samo da se zna.
BTW i to je jedan od razloga zbog kojih Bose ne daje podatke o Wattima, jer tako ionako nema smisla.
To ti baš i nije istina. Za svaka 3dB glasnoće potrebno je duplo više izlazne snage iz pojačala pa tako i iz zvučnika. Ovo nekima zvuči nevjerovatno, ali razlika između glasnoće zvučika od 500W i 1kW je u samo 3dB. Sub od z2300 ima 120w i postiže glasnoću od 117dB (provjereno), tako da nisam baš siguran da bi izvor zvuka od 1W mogao proizvesti 120dB. Znam da je iskoristivost energije u zvučniku mala, ali čak i uz 100% iskoristivosti to ne bi bilo moguće.
Što se tiće Bose-a mislim da je skrivanje snage marketinški trik iako ne znam čemu to pošto većina ljudi voli znati s kojom snagom raspolaže, pogotovo u okruženjima di je potrebno puno snage (kino, otvoreni prostor...).
Vido je offline