Tema: Sub u gepeku
View Single Post
Staro 25.12.2006., 21:54   #14
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
Bruno_Rv, sve stoji kaj si napisao.ne znam zasto si stekao dojam da smo se okomili na tebe.Ja nisam.
Kondic je hebena stvar, kabel veceg presjeka uvijek je plus (barem sto se subova tice), ali u slucaju da stvarno imas trosilo (42cm kako si naveo), pojacalo koje nema bogznakakav damping faktor i izvor male amplitude, kondic stvarno ima onaj zadnji watt koji je potreban i koji ne moze pojacalo izvuci iz akumulatora ili alternatora.Sumnjam da ce Feks imati takvu situaciju.

Inace dva Hertz kondica iF svaki, komotno guraju Agresora (sa dosta zalihe) na solidnom ampu u D klasi, isto vrijedi i za SoloBaric-e.
Ma salio sam se sto se tice napada,zaboravio sam smile
Nego sto se tice fleksa,ni ja ne vjerujem da ce mu bas jako trebat kondenzator ,ali neka proba sa i bez i neka vidi da li mu treba.
P.S. Zahebao sam se. Sub je 38cm,sa rubovima 42. Nalazi se u kutiji i vani se vide samo 2 cijevi.

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Frend mi je reko da ima i dva kondica od 1F i sve mu to netreba. Super.

Tak da bu i to islo. Jos mi je u igri i da nabavim za neku sintu pinku Fosgateov sub
2? hebote sta ima ves masinu unutra??

Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
Ček koliko sam ja skužio ti si stavio 10mm2 naponski kabel na auto radio?!: stoopid
Ne, stavio sam ga na pojacalo od sub-a. Jer mi je kaz gubio svjetlo i snagu kad bi pojacao malo jace dok je auto ugasen.

Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
Ak će ići recimo jedno pojačalo 1X250W i drugo 2X~80 rms biti će dovoljan taj akumulator al uz uvijet da nije "istrošen", nikakv kondenzator. Znaš šta je kondić od 1 F, lolz?
Cuj uvijek se moze isprobat pa dodat ako treba. Meni je trebao i ja sam ga stavio. Da mi nije trebao,nisam glup da trosim pare na nesto sto mi ne treba,ali kao sto rekoh,sad sam zadovoljan.

Mjuza za auto je kao da ides kupovat cipele. Moras probat pa ces znati jeli to to ili nije. svima.

EDIT:

@Seaman

Slazem se s tobom osim u jednoj stvari. Vidio sam dosta automobila sa mrvu jacom mjuzom od standardne serijske ,znaci nekakvo pojacalo za 4 zvucnika te neki sub. Razlika od auta do auta je prilicno velika. Da li je to u kvaliteti akumulatora,kvaliteti strujne instalacije proizvodjaca automobila ili nesto drugo ,ne mogu tocno reci,mislim da sve to ulazi u pitanje treba ili ne treba kondic,filter,bolji i deblji kablovi itd. Novi auto je novi auto,znaci nove zice itd itd, ali ako je auto stariji od 3-4 godina vec dolazi do izrazaja koliko je instalacija u autu kvalitetna. Slazem se da kondenzator ne treba svakome, zato se najprije postavi sve osim toga i onda se vidi da li treba ili ne.

Evo jos jedno svima.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 25.12.2006. u 22:07.
spawn je offline   Reply With Quote