Pozdrav svima i Sretan Bozic!
Evo ovako, u srijedu idem po novi komp, pa bih trebao nekoliko savjeta od vas eksperata...
Imam oko 5000 kn (max 5500, al stvarno max) i komp bih koristio za crtanje u cad-u (ucenicki radovi), naravno igre al ne prezahtjevne, nfs, fm i tako to, naravno filmovi, mjuza i surf... Bitno mi je da je komp max stabilan!
Sad bih trebao od vas nekoliko savjeta. (nisam bas upucen u sve to al nisam bas ni newbee)
Prvenstveno ono glavno cpu i maticna: Ovak, moram vas pitat jel bi mi koristio dvojezgreni procesor u ovome sto ja koristim (koliko je to uopce iskoristivo, mislim na nove windowse i to..., ako ne da usparam malo na tome), ja sam mislio AMD Athlon64 3500+ ili dvojezgreni C2D (bolje rjesenje), pa mi sad preporucite sto bi bilo najbolje za to sto ja koristim, naravno dugorocno gledano. (i neku odgovarajucu maticnu, stabilnu i bez oc-a)
Mema - neka koja se NE "kolje" s maticnom... (1gb keksic 1x)
Grafa - mislio sam 7600gt, ako ne preporuka...
HDD - 250 gb npr seagate, jel tih? il mozda hitatchi?
Napajanje - recite mi neko dobro - oko 400W, dovoljno?
kuciste cu si sam izabrat, monitor, optiku imam od starog kompa...
+ IZVAN OVE CIJENE - preporuka nekog ink-jet printera ono do 400 kn za kojeg postoje zamjenske tinte, i neka tv kartica (jeftinija) sa pristojnom slikom i mogucnoscu snimanja.
(moze bit i iz vise ducana - oce bit problema ak nekom donesem da mi to slozi ak imam par komponenata iz drugog ducana?)
Molim vas pomozite, hvala vam na odgovorima!