Tema: Opel Astra
View Single Post
Staro 23.12.2006., 21:29   #143
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
Opel Astra 1.7CDTI ima ISUZU motor 100%, poznajem osobno sefa u jednom od ovlastenih opel servisa, covjek je prava legenda, iskreno pricamo o opel-ovim automobilima sta valja i sta nevalja... pitao sam ga za Opel-ove dizele, rekao je za 1.3CDTI (u corsi) da je to fiat-ovo sranje, kvari se... 1.7CDTI u Astri ima 100KS (karavan verziju, sluzbenu, ponekad vozi mama) ja sam taj auto gazio, stvarno odlicno vuce... vozio sam prema Splitu 190m/h cijelim putem... u tehnickim specifikacijama navode 180 i nesto sitno, meni je ako se nevaram (bila je noc) potegla i 200!

nije se kvario do sad, samo redoviti servisi (ulje, filteri...) sve ok, star je otprilike dvije godine

ovo pitanje nije strogo vezano uz Opel Astru, ali buduci da je ovo jedini posten auto topic na PCE, neka speedy i ostali auto-experti kazu svoje misljenje:

vec duze vremena trazim zamjenu za Corsu 1.4 koju vozim, auto je odlican, buduci da sam cesto u gradu teba mi mali auto, pouzdan (jer ponekad napravim po 800-1000km u danu ako odem na put van HR i moram se vratiti) Corsa se odlicno drzi. razlog zasto je zelim zamjeniti je nedostatak klime (ljeti je pogubno) a i godine joj polako kucaju na vrata (6 godina je stara) iako se nekvari, stvarno sam zadovoljan.

vozio sam novi clio 1.5dCi (105KS) od prijatelja, to je zaista cudo od auta, to je raketa, onaj nenormalni okretni moment (tipican za dizele) vas zakuca u sjedalo i drzi dok auto leeeti. Mislim da ima 6 brzina IIRC, u 4toj sam ga "lagano" vozio 140 i ubrzavao, pa smo imali bliski susret sa plavim stvorenjima koji imaju znacku.

buduci da sam cuo lose stvari o Senicu, bas zbog elektronike, ne zelim imati servis kao "homepage", iako bi vrlo rado vozio Clio-a.

nova Corsa je skupa (po meni) bezobrazno su joj digli cijenu, auto zbilja nije neka (r)evolucija u auto-svijetu, pa mi nije jasno cime to opravdava. ono sto je zanimljivo, nikad nisam volio diesel (osim v6 3.0tdi a6 i touarega ali to je klasa za sebe ) pa me zivo zanima kako ce ici nova Corsa 1.7CDTI 125KS... mislim da je to Opelov odgovor na Clia 1.5dCi (105KS)...

Peugeot ne dolazi u obzir, to je smece od auta, od 100 sluzbenih vozila (307, 307SW, 407, 407SW, 607) nema niti jednog modela koji se nije pokvario (obicno neke gluposti) 207 je previse zenski auto (vizualno) a ni Citroen C3 nije nista bolji.

to sto se dogada sa senicom i nema bas previse veze sa Cliom iako imaju isto sranje od elektornike,,,,, Clio 2 faza 2 1.5 dci je jos dosta pouzdan auto sto se tice Clia 3 ,,,,,, neznam s renaultom je malo dosta bad s tim autima kako su krenuli sve vise elektronike sve vise problema no opet ako ga redovito odrzavas i vozis sve fino normalno malo je vjerojatno da ce se nesto she***

ja imam renault Thaliu 1.5 dci 5 god. stara i najveci problem je bio jedan pokvareni relej prije par mjeseci pa auto bas i nije palio svaki puta od prve

inace sve 5, frendov stari mjenja renaulte svakih 100 000km ili kada novi model izade Megane 2 prvi sto je uzeo je sav bio oke s drugim je imao problema s elektronikom Laguna jako losa zavrsna obrada otpao cak tapacirung s krova druga laguna ova sada najnovija sve 5 clio 2 faza 2 1.5dci mislim da je bio nekih 80ks isto sve 5 nikakavih problema i sada ima clio 3 nista se nije zalio na njega do sada,,,,, mozda naletis na loseg mozda ne,,,,,, opcenito Renault nije ni los ni dobar ma tesko je to reci sad ono,,,,,, neces pogrijesti ako uzmes tog Clia ali ako ti se zadesi bas neki primjerak pun gremlina,,,,, j**** ga losa sreca

a i Corsa diesel bi mogao biti los izbor ali benzin bi trebao biti oke,,,,, to neznam bas previse no Opel se u zadnje vrijeme dosta popravio,,,,

najbolje bi bilo Yarisa ili mozda Swift ( je da swift nije bas dorastao Corsi i Cliu sto se tice opremljenosti tehnoloske naprednosti ni sigurnosti) ali je suzuki suzuki pouzdan i da swift je cjenovno najpristupacniji (mislim)
speedy-3 je offline