Tema: Opel Astra
View Single Post
Staro 23.12.2006., 09:43   #134
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Upravo tu mašinu ima moj brat na Saab 93 Vectoru,i ako ti šlajfaju gume to nije od snage nego zbog loših guma Mašina je loša,auto se sav trese kao da će se raspast,kuplung da ne pričam,motor dosta vibrira,u 5.oj max 195kmh...

Samo usporedbe radi majne toyota u 5.oj ide 210kmh,mašinu ne čuješ,sve koje sam vozio nisu vjerovali da je diesel...ali ok,to je toyota i 300cc više,ali opet,TDI je meni osobna bolja mašina...

Chipom dobiješ oko 30%,ja sam čipom dignuo svog passata s 130ks preko 170ks...ali iskreno,bojao bi ga se stavit na bratov saab Ma mašina vjerovatno i je dobra,ali plaši me vibracijama i zvukom : hello2 :
Pa nisam još upoznat sa kvalitetom guma, jerbo auto imamo kojih 24 sata, al kažem ima šus. Ne znam što su mijenjali na mašini, ali evo stisli smo ga do blokade par puta, nismo primjetili ni neke vibracije ni nekakvu posebno glasnu razinu buke. Vjerojatno je na Saabu nosač motora u qurcu. I kažem, fino ide, iznenađujuće. Vozio sam se u Subaru Legacy, 2.0 boxer motor, 165 ks(subaru mjeru ks na dyno-u, dok bi recimo na radilici to bilo oko 180 ks). Auto se vrti do 7500 rpm, vibracije nista, buka nesto nevjerojatno, recimo u laguni je takva glasnoca bila na 3000 rpm, a ovdje na 7500. Al to je ipak boxer motor, shema je da su klipovi vodoravno postavljeni pa se vibracije poništavaju
Samo za usporedbu,dosad smo imali lagunu 1.8 , 120 ks,2002. god i to nije islo nikako. Eventualno neka akceleracija, ono kad se stisne blizu blokade, na 5800 rpm, al u globalu loše. Makar je mogla povuć i do kojih 200 kmh.
@ T-bred, dobio sam informaciju da ova vectra u 6.-oj brzini ide do kojih 220-225 kmh , što ćemo danas isprobat na trip to Slavonija

Hehe, jel zna tko di mogu chipat auto u zg?
Fleks? Ti si to radio na xsari,a? Di?
Sam Fischer je offline