Kolko idiotarija procitah u 2 strane strasno....
Toyota
Citroen
Mercedes
BMW
Opel
Bla bla bla da ne nabrajamo... Stranso
Sad cu vam svima reci nesto... Auto se ne kupuje po statistici kvarova , niti se kupuje po razlici ovaj dodje za 8s do 100, a ovaj za 8,5s. Eventualno u svim ti papirima gledas kolko je koj siguran i kolko ima garancije.
E sad se tu poteze problem te garancije u nasoj drzavi jer je kupac obicno govno itd. Za primjer cu uzeti nas voljeni auto pebu. Dilera citroena za HR i ovlašteni servis. Imam doma 2 citroena, nije sad vazno koja kolko stara itd, uglavnom oba kupljena nova i samo u mojoj obitelji vozena od oca i mene. Kupljeni su vani (stari dela vani) i sad imao ja nekih problema sa svojim i ja u zivotu nisam vidio tolko bezobrazlog u jednom servisu kojemu bi kakti trebalo biti u interesu da privuce musterije na stalno. Nije sad vazno sto i kako, sitnaca koja je vise manje potrosna roba, ali nekome ko oce po sistemu plati, popravi, dovidjenja i vozi (ja) to jako ide na zivce, kad te tobožni majstor navlači za jajca.
E sad to mi je bilo prvo iskustvo sa HR mutikašama, do tada je auto bio servisiran uredno vani, a vani je to potpuno druga priča.
Sad cu vam reci kako vani ljudi kupuju aute i to je ono sto je vazno. Auto kupujes iz potrebe i nekog (valjda) gusta.
Dodjes u salon popijes kavicu, probas par auti, odes u drugi salon itd... itd... Kupis auto koj ti se svidja itd, imas garancije 3 godine itd.. Sad svakom salonu je vazno da ti se sto vise ulize, znaci sitnice koje tebi zivot znace. Konkretno moj stari je meni svoj bivsi auto uvezo (jer je imao strane tablice zbog starog) i dao meni, njemu je auto trebao doci za 5 dana. Sad sranje, starom treba auto, a dao je ovaj meni. Shit. Nista dodje u salon di je kupio auto sa zeljom da iznajmi auto na tih 5 dana. Covjek ga cudno gleda. Iznajmi?!?! Neeee.... Mi cemo vam dati novi auto na koristenje dok ne stigne vas plus pokriti troskove goriva, a evo kad ste tu uzmite si par silterica, kisobran, pojedite rucak na nas racun itd... Znaci ono sitnice... I sad dolazi za 5 dana auto, zovu oca na mobitel stigo je. Stari dolazi gleda auto, je to je to sto sam narucio. Sjeda i zapali ga kad ono dizel. Stari izleti van i ono koj vrag?!? Poslovođa skoro pada na pod od infarkta. Nista gospodine mi se duboko ispricavamo, evo auto je na vasem koristenju (onaj koj su mu dali kao zamjenu dok ceka) do daljnjega + pokriveno gorivo. I tako stari vozio 2 mjeseca zamjenski auto prakticki mukte dok mu nije dosao pravi auto koj je narucio. Jos je dobio i neki popust i jos citroen kapa. Vise ni ne pomislja da bi kupio drugi brand osim citroena, a bogami ni ja.
Kolega tatin sa posla uzeo novu astru. Vozio auto 2 mjeseca i nesto pocelo cvrkutat pod haubom. Tvornicka greska. Treba novi motor (neznam sad detalje), čovjek dobio novi auto. Ovaj put GTC. Takodjer su se duboko ispricavali i platili njemu i zeni vikend u austriji.
E sad jedan prijatelj tu u zagrebu kupio VWa i vozi se on par km (doslovno) i auto ostane bez ulja. Hop ode motor. Udje u servis nesto ne stima. Veli mu covjek joj pa znate, ovo ono, 2000€ znate, ovo ono.... A auto kao olfo ima garanciju. Je al vi ste trebali gledat ulje. Neznam ko na novom autu gleda ulje nakon tjedan dana.
Neznam dal je stari ikad pogledao ulje u autu. kad pocne pistat citroen assistance i dodjite po mene. Za tu lovu ima da dodju i usput speglaju ves.
Da ne pricam da ti na redovnom servisu tak operu auto da se mos komotno pogledat u haubu i narihtat frizuru.
Al ono tak je u svim salonima kupovao ti Peugeota, BMWa, Hondu, Citronea, Opela, svejdeno.
I zato su obicno ljudi vani vijerni jednom brandu.
Ovo kod nas nije normalno.
Al opet kad i pogledam malo sa druge strane ovaj frajer u pebi me bas i nije morao previse fermat, buduci da auto nije kupljen kod njih buduci da je 90% auta na nasim cestama rabljeno iz uvoza....
Uglavnom, nemogu shvatit da se novi auto kupuje po pouzdanosti !?!? Stvarno žalosno. Istina na nase trziste dolaze A4orke sa sindromom guljenja farbi, renaulti sa repariranim turbinama, itd... ali opet, ovo mi je bezveze....
nakon 5 godina je tak i tak svaki stari krntija....