Citiraj:
Autor mat
vidi ovo:
slike su napravljene s SE K800i koji ima 3,2 MP kameru s bljeskalicom. prva ti je bez blica po danu (ova je slikana rezolucijom "1 MP" jer nisam imao mjesta), druga je s blicom (potpuni mrak u sobi), treca bez blica po noci. slike su rezolucije koja daleko premasuje 90% monitora koje danas svi mi koristimo. rezolucije koja je daleko od one koja ce tebi i meni ikada trebati. 5 MP, 10 MP? to moze impresionirati samo nekoga tko nezna nista o fotografiji. svaki idiot preko 4 MP je, probaj mi vjerovati, marketinska glupost. do 4 MP priznajem radi ostrine panoramskih, grupnih i udaljenih snimaka. sve ostalo su gluposti. jerbo ako kupujes "idiota", sama rijec ti govori sto si ti kao takav (ovdje svrstavam i sebe dakako, da nebi bilo "uvrijedio me") za fotografiju dok koristis takav fotoaparat. dakle sve preko normalne rezolucije je glupo kupovati...
|
ne stoji to kaj pricas
i to si debelo omasio
"normalna rezolucija" se s godinama pomakla
prije 3 godine je bila 4 mp
sad je 6-7
nema veze kaj slike premasuju 90% rezolucije monitora, bitna je kvaliteta slike
oko toga sam se vec raspravljao s tobom
i opet ti ponavljam
slikaj sliku s 4 mp i slikaj sliku sa 8 mp pa ju smanji na 4 mp
vidjet ces koliko detalja vise ce imati slika koja je slikana sa 8 mp pa smanjena na 4
a da ne govorim o opremi fotoaparata od 4 mp kao sto su objektivi, zarisna duljina.....
po tebi je 90% ljudi na ovom svijetu glupo jer su kupili fotoaparat koji ima vise od 4 mp , nasjeli na marketinski trik?
al ajd da se vratim sad na temu
bio je i mobitel sa 10 mp
slike s njega su srot- premali senzor, za preveliku rezoluciju, i prespor procesor koji bi obradio takvu kolicinu podataka, o optici necu ni govorit
slike s n95 zeljno ocekujem posto sam potencijalni kupac tog cuda