View Single Post
Staro 22.12.2006., 20:09   #31
Lala
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Joj, sad s tim coolerima krecem od nule...(ako netko zna gdje se moze nabaviti jos 7 Pro(moze i u Zg) neka vice
Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
hladnjak uzmi Scythe Ninja Plus ako nema freezera i ako želiš radit veći OC, znam da će sada mnogi upast sa Sonic Towerom ali mislim da ne treba riskirat jer mu baza i ije baš najravnija

Imam Ninju plus i hladi odlično, bolje od big Typhoona (kojeg sam isto imao)
i montaža Ninje plus na lga775 je nešto najjednostavnoje što sam doživio, lakše je od montiranja box coolera
Joj nikako ne bi da baza ne bude bas najravnija pa da jos nesto moram brusiti ili sta vec... To mi je bitno, da se jednostavno montira i da obavlja posao kako spada i da nije neka luda cijena. Kakva je ta ninja u odnosu na KATANA-SCKTN-1000, ako znas? Negdje sam procitala da bolje hladi od ninje, a jos je jeftiniji...

Citiraj:
Autor nicko Pregled postova
A umjesto Freezera mozes pogledati Scythe Mine...odlican cooler...ili Coolermaster Hiper TX (tako se nesto zove, lici na freezera izgledom i cijenom )
Sto je bolje od tog dvoje? Sta ti se cini najbolje od tih svih(njih 4) coolera? Ima li netko jos neki prijedlog, da se razmotre sve alternative(koje su koliko toliko zanimljive).

I bas me zanima kako bi ja mogla prije kupnje provjeriti da li je E6600 kojeg mi misle dati toliko konkavan ta se i Slovenija moze ugurati izmedu zileta i baze: roller ovo sa Slovenijom me full nasmijalo). Valjda ce mi se posrecit, treba misliti pozitivno.

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
pročitaj malo ovu temu, tu je dosta objašnjeno kakva je mema dovoljna za E6600, ako ti se ne da mogu ti odma reći da će ti Kingmax 667 biti sasvim dovoljan...

...btw ukratko, E6600 ima največi množitelj 9, koji ćeš i ti vjerojatno koristit, dakle računaj ako ti, npr kingmax 667 radi na 800MHz, proc ti radi na 400*9=3600Mhz, računaj da ovaj Kingmax može i još gore do nekih 430-440 (880Mhz), što je sasvim dovoljno za E6600, n vjerujem da češ ga držat na preko 3,6Ghz za svakodevni rad: hello2 :
Citiraj:
Autor nicko Pregled postova
Kingmax 667 ide na 900mhz bez problema, tako da njega uzmi i pristedi koju kunu....A ja sam siguran da ti neces ici preko 3.6ghz sa clockanjem (400fsb, 800mhz memorija) i opet ispada da ti je dosta Kingmax 667
Znaci, megaherce od RAMa podijelim s 2 i onda taj rez pomnozim s najvecim mnoziteljem od E6600, odnosno sa 9, i onda dobijem koliko to gura MHz na E6600. Sto bi znacilo da za ovih defaultnih 2400MHz je potrebno svega
2400/9=266.6; 266.6*2=533.3MHz na RAMu?
Je to tako ili sam ja stvari previse pojednostavila?
Ako je tako, zasto dijelimo s 2(odnosno mnozimo, ovisi u kom smjeru idemo)?
E da, @nicko da li ti imas ovu memu http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.207.037
Lala je offline   Reply With Quote