View Single Post
Staro 21.12.2006., 19:37   #12
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Koliko overclock planiraš raditi? Ako ne ganjaš nešto visoko možeš uštedjeti preko 500kn na memoriji. Uzmi ili Kingmax 667MHz ili 800Mhz, ili pak Super Talent CL4 odnosno CL5 800Mhz (te ST memorije su bolje i od mnogo skupljih, iako posljednje serije navodno imaju druge čipove, pa više nisu toliko dobre - trebala bi nekako provjeriti koja je u ponudi).

Ja bih ti isto preporučio E6300, jeftiniju ploču, i Kingmax / Super Talent 800Mhz. To što E6600 ima 4MB cachea ti nećeš osjetiti u radu, barem ne za te namjene što si navela. Osim ako ne planiraš raditi NLE video ili zahtjevnije 3D renderinge nema smisla uzimati E6600, kao što sam rekao - procesor će ti uglavnom sjediti besposlen (za office, net i filmove je dovoljan PIII, jedino bi programiranje i obrada fotografija moglo biti zahtjevnije, ali očito ne planiraš raditi na projektima koji bi stvarno bili toliko zahtjevni da bi ti trebao E6600).

Umjesto preko 10-12k kuna ti bi mogla složiti super konfiguraciju koja će još dugo vremena zadovoljavati sve tvoje potrebe, za ~7000, eventualno 8000kn, a to je poveća razlika.
gorluk je offline   Reply With Quote