View Single Post
Staro 21.12.2006., 18:54   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pa sada, koliko ćeš se ti složiti sa mnom, to je pitanje. Ovako, što se tiče napajanja, moram reći da je konfa sa E6600, 2GB RAM-a, 8800GTX, Seagate 300GB diskom i ostatkom trošila u loadu najviše (i to u igrama) ~260W. Detaljnije na ovom linku -> Asus P5W DH Deluxe

Smatram da će Seasonic 380W odraditi posao kako spada. Memorija? Zašto ne Kingmax DDR2 667 (ili 800 mada je to sve isto) ili još bolje, A-data DDR2 800 od 2x1GB (košta malo manje od 1700kn).

Hard je dobar - velik i brz. Njega ostavljamo...

Kučište - kolko god P180B bio lijep i krasan, skup je, meni. Kako si i sama rekla za 500kn manje dobiješ ništa lošijeg Coolermastera po hlađenju i ostalim stvarima. Razlika u izgled je subjektivna stvar.

VGA hladnjak - VF900 je super, odlično hladi i tih je. No za 7900GS je i prejak. 100kn manje i imaš VF700Cu koji će isto pristojno ohladiti 7900GS. VF900 ostaviti jedino ako misliš kasnije uzimati neku karticu koja se više zagrijava...
Jer 100kn nije puno ako se misli na budućnost, tu se ne mora štedjeti...

Osobno bih još mjenjao i matičnu i CPU (uzeo bih recimo E6400). Matičnu neznam koju jer nisam siguran kako koja stoji po pitanju mušičavosti i stabilnosti...
Mada je osim toga (stabilnosti i mušičavosti) kod mene puno važnije kako je opremljena matična (pogtovo mislim na PCI utore, no ako nemaš puno kartica tipa zvučna, tuner, etc. onda ne moraš na to misliti) i kakav joj je layout (položaj toga svega).
Ja mislim da bi i neka najobičnija matična za ~1000kn bila u redu, no velim, ne kužim se baš u te C2D matične, sve mi se čini kako sve imaju neku mušicu koja bi mogla smetati (a tu ne govorim o lošem OC-u).

Nemoj sada misliti da sam židov i to sve, ali par puta sam se opekao misleći da mi nekaj treba i da je to baš za mene, pa vidio da sam bez veze dao 500 ili više kuna bezveze...

A i u zadnje vrijeme kupujem za svoje novce, pa se onda gleda na svaku lipu