View Single Post
Staro 21.12.2006., 17:21   #1
dove_g
Banned

dove_g's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Trebam "tiše" komponente

Pozdrav,

mijenjam stari PC sa novim tišim i treba mi za početak samo 3 komponente:

- CPU
- MB
- memorija

1. CPU - dosad sam imao AMD 1000 Athlon
E sad što se tiče CPU-a vidio sam na stranicama www.amdcompare.com ova dva CPUa:

ADA3500IAA4CN ADA3500CNBOX AMD Athlon™ 64 3500+ 2200Mhz Socket AM2 62W
ADD3500IAA4CN ADD3500CNBOX AMD Athlon™ 64 3500+ 2200Mhz Socket AM2 35W

Kompletno i gotovo isti osim zadnjeg slova u šifri CN nasuprot CW, a CN ima disipaciju od 35W i čak ga imaju u Melcompu po 1600 Kn, jeftiniji sa 62W deklariranih je oko 800Kn. Zanima me iskustvo ako ko zna o čemu je riječ. Pretpostavljam da manje grijanje CPUa znači i manje buke ventilatora.

2. Matična ploča, što odabrati, a dosad sam imao Abit KT7A Raid
Trebam stabilnu i dobru ploču, a naravno da nema nijedan ventilator na sebi, ne trebam za overclockiranje niti ništa specijalno. (da je onboard zvučna za male zvučnike + mic, eth i to je to).
Problem je što imam Matrox G550 AGP karticu koja mi je zadovoljavajuća, jer ne igram igre i ima dosta kvalitetan TV izlaz, a uz to trebam i DVI. Kupnjom nove kartice ne bi ništa dobio što mi sepcijalno treba, a neznam koliko je pametan izbor da ne pređem na nove slotove za gfx i dali uopće postoji kaj slično u odabiru grafickih kartica.
MB ploča treba jos jedan slot za zvučnu karticu (Waveterminal Egosys 2496 je u pitanju).

3. Ram ću uzeti neki uparen 1GB

Za sada bi to bilo sve sto mi treba od opreme, dakle CPU, MB (mozda graficka) i RAM.

Hvala na preporukama i volji za pomoć.
dove_g je offline   Reply With Quote