View Single Post
Staro 20.12.2006., 17:38   #1
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Uredno i lijepo arhiviranje cd-a, dvd-a

dakle imam cca 1,5 TB audio i video materjala na diskovima. sve je kupljeno odnosno legalno, da nebi bilo potpitanja.
e sad, nije da mi smetaju te stvari ali buduci da se neke stvari koje jako lijepo izgledaju kada se skupe na hrpu, ne prikazuju bas u svojoj punoj ljepoti samo stojeci na diskovima, u folderima, rado bih to arhivirao. jednog dana ce doci i lijepi MediaCentar pa ce to lijepo izgledati i na disku, ali zasad nisam jos u mogucnosti to napraviti. pa me zanima, ima li netko ideju kako na lijep nacin arhiviram svoje kolekcije na policu? imam slim case-ova, imam naljepnice, imam printer, imam spravicu za uredno ljepljenje naljepnica na cd-e/dvd-e. imam volje to raditi.
vec sam kontaktirao neke tiskare koje izraduju kartonske kutije. mislio sam izraditi kartonske kutije tocno po mjeri za svaku kolekciju. no to je dosta skupo. 1500kn kosta samo šablona. i to je šablona za kutiju u koju ce stati npr. 3 kutije s cd-om/dvd-om. ako hocu kutiju za neku drugu kolekciju koja se sastoji od 4 diska, to je nova šablonai novih 1500kn. tako da to ne dolazi u obzir.

pokusao sam sam izraditi kutije. iz 10. pokusaja je kutija stvarno i ispala odlicno! ali cover je uzas. ako nije plastificiran jadno izgleda, ako je nakon 2 dana se odljepi od kutije. tako da mi ponestaje lagano ideja...
postoje li case-ovi za vise od 2,3 diska? npr. plasticna kutija u koju stane 5,6, 10 cd-a/dvd-a?
mat je offline   Reply With Quote