Citiraj:
Autor flare
poanta shuflle je da NEMA display
daj mi konkretne podatke po cemu je smeće? pod konkretne podatke misim neku recenziju u kojoj se tvrdi da niš ne valja iz nekog neovisnog izvora
|
1a) smatram se neovisnim izvorom meritornim da ocijenim fakin mp3 flash player
1b) mislim da je oton to recenziro pa možeš potražit u kolekciji starih brojeva kod sebe doma
1c) pitaj otona, denisa, ma bilo koga tko je imao više od 5 playera u rukama... jednostavno je, s tehničke i product managerske strane promašen proizvod. sa sales managerske strane... e to je sasvim druga priča.
2) razlozi
2a) nemoguće je snimiti ziku na njega i browsati/kopirati/slušati ju na nekom drugom kompu. to je neki šugavi apple-ov pokušaj implementacije DRM-a, odnosno copyright protectiona.
2b) loš način kopiranja na player. naime, nemoguće je vidjeti koje su pjesme zapravo na playeru, nego samo iTunes playlistu koja indicira koji file-ovi su označeni za prijenos na player (i to indicira na loš način - sitna točkica u iTunes playlisti)
2c) nema plejliste - moguće je preddefinirat u iTunesima playlistu i to je to. jednu jedinu. correct mi if ajm rong, ali proći kroz 100 pjesama (512MB) je dosta zahtjevno da bih čuo baš onu koju želim. ukoliko imam podršku za više od jedne plejliste, mogu si napraviti po artistu, po track name-u, po žanru i fino stavit kak hoću da mi svira i time si ubrzati eventualno traženje pjesme.
2d) nema equalizer
2e) nema podršku za ogg format
i ne, misao vodilja iza dizajna shuffle-a nije bila "ajmo napravit mali plejer bez displeja jer je to kuuuul", nego pojačati iPod hype.
naime, apple je tada imao najskuplji player na tržištu i trebali su opako jak marketinški spin da bi natjerali ljude da masovno kupuju iPod. izdali su malo shuffle govance koje je beskonačno jeftino za proizvodnju, napumpali i njega marketinškom mašinom i rekli "evo! vidite kak je ovo kul". i onda su glupi amerikanci koji si nisu mogli priuštiti iPod kupovali Shuffle. i firme poput Iskona su kupovale shuffle kao poslovne poklone svojim klijentima. i to je sve. jednostavna forica koja je uspjela kako su planirali. jednostavno su progurali brand. nije ništa loše, niti je išta neviđeno do sada. apsolutno nemam ništa protiv. ali mi onda ne može netko reći da je to dobar player kad ***iga nije. ja bih volio da je dobar, volio bih da zaslužuje nositi ime iPod, ali ne zaslužuje i dec it. nego, ako namjeravaš reći da sam zabrijo, please napiši par argumenata koji bi parirali argumentima u moja dva posta na ovoj temi...