View Single Post
Staro 20.12.2006., 00:18   #4
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
ovaj prvi amdov mi se dopada i taj bih kupio, e sad samo neznam dali je bolje kupiti komp sada prije ili poslije nove godine?
oce li cjene past?

I ako bi cekao do sljedece godine onda bi jos mogao malo vise ulozit novca do 500 kuna pa kamo da to ubacim?
dali da kupim jos jednu plocicu rama ili neku bolju komponentu?ili monitor?
Kad buš ti kupil, ovisi samo o tebi i nikom drugom. Cijene pojedinih komponenti padaju ovisno o tome kak izlaze nove/bolje generacije istih. "Svako malo" (cca. kroz par mjeseci, mada more biti i tjedana...ovisi) neka komponenta dobije svoju bolju reviziju, "staroj" pada cijena i ovisno o situaciji i potrebi ljudi kupuju ono kaj im najviše odgovara. Ako misliš čekati do druge godine, tj. kupovati posle nove godine, onda fino otvoriš ili novu temu ili na ovoj istoj zatražiš da ti ljudi daju još prijedloga s obzirom na situaciju kakva bu u dućanima kad buš ti kupoval...bilo nekolko tjedana ili nekolko mjeseci iza nove godine. Isplati se pričekati da cijene malo padnu, ali se ne isplati čekati predugo, jer ili bu neka od komponenti lagano nestala s tržišta ili bude cijena još malo porasla ili nekaj deseto i onda si ti na gubitku.

Kaj se tiče nofci koje bi zašparal od danas, pa do onog trenutka kad bi se odlučil (i krenul u) za kupnju...moreš ih potrošiti/uložiti u kaj god hoćeš. Ti najbolje znaš kaj ti treba (dal je to kvaliteniji monitor, više memorije, bolja grafička, itd.) i ljudi ti budu na temelju tvojih zahtjeva dali prijeldoge. Jer u kaj god uložil neš fulal. Memorije nikad dosta, a 2x1GB bi bilo bog-bogova i dosta za sve zahtjevnije aplikacije i igre. Bolja grafička ti garantira da se buš fino igral na solidnim rezolucijiama i postavkama jedno dulje vijeme. Ulaganje zašparanih nofci u kvalitatniji monitor je isto čisti dobitak i miran si dugi niz godina. Kak god okreneš na dobitku si, samo trebaš znati i reći kaj preferiraš i kaj ti treba.

Citiraj:
kazu da monitori lcd do 1500 kuan nisu dobri a ovaj je za 1.800, jel to zanci da je malo bolji

Ovaj predloženi monitor i sam posjedujem i kaj se mene tiče monitor je čist solidan. Istinabog nisam ja neki ultra-zahtjevni kroisnik ili gamer, pa da na temelju toga biram monitor. Za prosječnu upotrebu (net, gledanje filmova, itd.), te tu-i-tam koju igru mene služi kak spada. Narvano drugi budu rekli da monitor ima ovakvu matricu, pa nema ovo, pa nije za ono, itd. Kad buš kupoval...fino odeš u dućan, veliš da te zanima taj-i-taj monitor i da ga hoćeš videti/sprobati na djelu u svim mogućim situacijma. Zemeš s sobom npr. NOKIA Monitor Test, koji DVD/DivX i ako ovi u dućanu imalo drže do toga da udovolje kupcu...dali budu da sprobaš monitor(e).

Kaj se tiče mojeg prijedloga baš toga monitora, ja sam ga predložil zato jer se IMHO uklapa (cijenovno i kvalitetom) uz ostatak konfiguracije. Naravno mogel sam deti nekolko put skuplji/kvaliteniji moniotor, ali onda ostale komponente "trpe" i cijeli se prijedlog mora podvrgavati monitoru i uzalud ti ultra-kvalitetan 19"/20" monitor na kartici ko npr. X550/X1300, a ti bi se i igral s pristojnim detaljima. Pričekaj da se jave i drugi ljudi sa svojim prijedlozima (i za monitor i za sveukupnu konfiguraciju), pa vidi kaj ti najbolje odgovara.

Citiraj:
I jel moze mi netko rec dali se sve spaja na isti nacin kao i prije?i dali moram apziti negdje na nesto kod spajanja komponenti?
Evo jedan primjer sastavljanja konfiguracije. Ako nisi siguran kak se kaj spaja, u koji utor/socket kaj ide, itd., najbolje da ti onda to sastavi neko s malo više iskustva od tebe ili ako hoćeš mogu ti sastaviti i ljudi u dućanu u kojem namjeravaš kupiti/kopovati.
McG je offline   Reply With Quote