View Single Post
Staro 19.12.2006., 14:29   #1
drago7
Guest

Datum registracije: Mar 2005
Deklasirani BIOS

Ako ste citali moju prijašnju temu "Maticna sama snizava napon" na links forumu, onda ste vidjeli da su se kod mene na AN8 32x dešavale vrlo čudne stvari.
Naime, desavalo se da se napon CPUa "sam od sebe" vrati na defaultne vrijednosti koje nisu dovoljne za OC nakon par puta paljenja gašenja kompa. Nakon par dana proucavanja i za***ancije došao sam do zapanjujućeg zaključka koji glasi: "Najnoviji bios V1.3 za ABIT AN8 32X je namjerno deklasiran i programiran tako da resetira podignute napone, s time da se to dešava bez volje i dozvole samog korisnika".
Ovo je postalo toliko očito kad sam vidio da je sa nekih Abitovih stranica uklonjena verzija biosa V1.2 za istu maticnu plocu. I dok su nevaljave verzije 1.0 i 1.1 i dalje na stranicama, v1.2 je netragom nesto. Onda sam otišo na ruske stranice Abita i tamo pronašo verziju V1.2 koju sam flešo i gle čuda nikakvog resetiranja napona više nije bilo. Čak sam prije flešanja verzije v1.2 pokušo sa editorom kojeg mi je dao kolega Wolverine prilagodit bios v1.3, ali su sve opcije za prilagodbu biosa ostale nedostupne pa u tom smjeru nisam ništa napravio.

E, sada jedno pitanje:
Zašto je prizvođač matičnih ploča Abit izbacio deklasiranu verziju v1.3, a povuko verziju 1.2 koja se pokazala najboljom za OC?
Nisam siguran, ali moguće je da je AMD ABITU zaprijetio tužbom, te je ovaj moro napravit kompromis koji zvući ovako: "Imate stabilan OC, ali ga u stvarnosti nemate":clap:
drago7 je offline   Reply With Quote