Pošto već par mjeseca ne pratim hardware novosti, na tržištu se pojavilo dosta toga novoga. Sad moram jednom prijatelju složit konfiguraciju i imam problema. Pošto ja imam kombinaciju AMD XP/gainward nvidia gf4 ti/msi via, mislio sam tako nešto složit. Ovaj msi KT4A koliko vidim (čitam) baš i nije nešto uspio, a za ove nove nemam pojma.
Znači gore bi išao neki athlon xp 2400+ ili sl., 256 ddr, maxtor 40gb ata133 7.2k, samsung combo cd-rw i dvd, samsung 757mb, jeftini printer (oko 600kn). To bi trebalo biti sve (cijela konfiguracija) negdje oko 7000 kuna. To je u biti sve ok, samo me muči ono bitno - MB i grafička.
Za mb sam mislio nešto od abit,msi,gigabyte,epox,dfi -a, nešto od ovih boljih brandova. E sad grafička, još ne mogu odlučiti ATI ili nvidia. Pročitao sam neke postove prije, pa bi vjerojatno bila najbolja radeon 9200 (znači grafička ne smije preko 1000kn).
Moram naglasiti da je to njemu prvi kompjuter, i treba za internet, ali i pokoje novije igre.
tnx
pozdrav
p.s. bilo bi dobro ako bi se sve komponente mogle kupiti u hgspotu zbog dostave na otoke (ja sam sa raba).