E IceFisher tnx.
Uglavnom ispregledao sam stotine...ma iljade digitalaca. I Lumix DMC TZ1 i Sony sa po x10 optičkim,i ovo i ono...i vjeruj mi da sam se mogao kvaliteno svesti za cca 2K kn na samo ove 3 marke odnosno ova 3-4 modela...
Nije ni Olympus loš,recimo FE200 ili Mju740 i tako,Pentax Optio S7 i onaj A20,ali sve mi je to nekako slaba optika...ispod x5 me ne zanima ali x6 mi je taman,obzirom da su ok,naročito u kombinaciji sa digitalnim još malo,a elegantni su i relativno mali. Ovi sa x8 i x10 te x12 su uglavnom mrcine glomazne,ali toliki zoom mi uistinu i nije potreban,pa bih samo za to morao dati još 500-1000kn više,neisplativo...
A ovaj šta si mi preporučio,vidio sam i njega i samo prešaltao,mrcina je,ali 3.2Mpx mi je preslabo,ispod 5Mpx ne idem;6Mpx je poželjno. A i 1.5" lcd mi je premalen,sori ali takvo mi je viđenje stvari.
I prvenstveno gledam i da nije mrcina od pola kile i da ga stavljam u ruksak na leđa,nego da je jak! a opet relativno "malen" i elegantan.
Digitalac se financira 2000kn,stim da može i 1800kn naravno...

Ali isto tako dolazi u obzir i protezanje preko 2k kn,sad dali do 2136kn za A700 ili onda bolje 2300kn za A700 IS zbog stabilizacije optičkog zooma...
I računam kojih 400kn za punjač + baterije kit (najvjerojatnije Sanyo NiMH) i karticu - 1Gb SD Sandisk Ultra.
I to je opet "ukratko" to...
I da,konkretnoooo...ako ne uzmem Canon,bolje Panasonic ili...??! Mislim elegantniji je i sve,ali i Kodak mi je dobar. Ali on mi je nekako na trećem mjestu,ipak bih stavio Lumix ispred,jer x6 zoom-a mi je dosta,a elegantan je i ima veći lcd...i tri točkice.