View Single Post
Staro 17.12.2006., 16:41   #12
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ekipa aj sad i meni pomozite...dakle dilema,khm...pardon,trilema je sljedeća :
Canon / Panasonic / Kodak...

1. Konkretno za Canon se moram protegnuti,dakle kojih 2150 je A700 ali nema Image stabilizaciju i ima 2" lcd,a onda bih se protegnuo do 2300kn za A710 sa 2.5" lcd-om...
Koliko vidim,ponajbolje rješenje,i optika je relativno jaka - x6 optički zoom;a i kvalitet boje,izrade i sve,jedino šta je malo kompliciran tj. ima pun qurac opcija...

2. Panasonic LZ5 -1800kn (LZ3...skoro pa ista stvar..?) - dakle strava fotić za svoje pare,malo tromiji na okidanju,ali isto 6x optički i 6Mpx (u odnoosu na 7Mpx kod Canona...). Snima i solidan videozapis. LZ3 je isti rac,samo za 1400kn,i tu bih stvarno jeftino prošao. Dobro ima 5Mpx (dovoljno) i isto 6x optički,u biti identična leća,jedino šta mu je videzapis brez zvuka...

3. Kodak Z650 - kvalitetne slike;solidne boje i malo tromije okidanje nego kod Canona,ali i 6 Mpx i 10x optički te svega 1800kn... Sve u svemu nije toliko elegantan ni nešto,ali je mrcina...

Inače nema mi omraženije nego vidjet Sony H2 i njemu slične,pa teški nesrazmjeri pas masters... Pa 10Mpx (ili općenito 7/8Mpx...) i sa po 3x optičkim,pa to je prestrašno... : hitthewa
Kako Panasonic fino napravi relativno tanak,malen i vrlo elegantan sa 10x optikom,konkretno model DMC TZ1. I da oni prave i dalje one aparate prefine i pretanke,a nemaju qurca zooma,a ima po 7 ili 8 ili čak 10Mpx,pa to je nesrazmjer da ih treba tuććć...ubit konja lopatom... : bonker2

I još šta mi treba pomoć,jer u svaki od 3 navedena ide (i) SD kartica,pa razmišljam...dali Kinxmax,Kingston,TakeMS,A-Data,SuperTalent...ili ipak uvijek i samo SanDisk. Vidim da su im kartice strašno brze,čak prave dobar dio memory stickova i za Sony... Brijem da bih najbolje prošao uzimanjem SanDisk Ultra 1Gb za 209kn u HG Šrotu... Ako netko ima bolje rješenje neka preporuči.

Zadnje je za punjač i baterije...baterije svakako nešto od 2400/2500mAh;a može i jače,dakle 2700mAh... Pa to bih ujedno najradije 2 ili 4x AA skupa u kitu sa punjačem. E sad vidim one neke AnsMann po Linksu,a imaju doduše i Sanyo (ali koje uzeti,čisto NiMH ili one sa manganom;obični/brzi punjač...
Ili nešto od šrotovaca ili u Vemilu;AcuPower,Duracell,Texcus,Panasonic,Vivanco,Energizer,Sanyo... Molim da mi netko tko ima iskustva podosta sa tim punjačima i baterijama pomogne. Ja znam da su Sanyo dobre i Energizer isto,ali sad za pogodit najbolje i najjače,ili bar približno,pa to je vrlo teško,bar meni koji nisam baš u tome,bar redovno...

Evo,molim pomoć i savjete do utorka-srijede-četvrtka,a onda to moram kupit...hvala ekipi unaprijed na odgovorima.

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote