Danas sam kupio Fujitsu Siemens L22-1!!!
Jednom rijecju ODUSEVLJEN SAM!!!! : goood :
Nema se sta mislit za ovu cijenu. Tko god nije cjepidlaka strogo mu ga preporucujem. Cijepidlakama bi ipak savjetovao da ga dobro pogledaju prije kupnje.
Dobre strane:
1. 22" po izuzetnoj cijeni
2. Ludilo dizajn
3. Kvalitet slike je neupitan! Daleko bolji od bilo kojeg CRT-a!
4. Nema ni G od ghostinga
5. Nema mrtvih pixela (barem moj primjerak)
6. 22" je bas po mjeri, ne bi htio ni vise ni manje.
7. Jos dosta toga ali neman sad volje nabrajat...
Lose strane:
1. Nema DVI (slabije ce odrzati vrijednost)
2. Vidljivo je probijanje pozadinskog osvjetljenja na gornjem i donjem dijelu ekrana (koje svaki LCD ima) i koje po meni ni malo ne smeta...
3. Nema pivot, namjestanje visine i ostale bespotrebne "fancy" gluposti.
4. Ili sam lud ili je pre svjetla slika. Mislim da mi treba vremena da se naviknem jer je moj bivsi crt imao ocajno tamnu sliku i nikako ju nisam mogao posvjetljiti pa san mora u ATI CCC namistat...
5. (samo za cjepidlake) Uniformiranost na bijeloj pozadini mi se cini da nije savrsena.
6. Crna boja nije crna, vec tamno tamno siva kao i na manje vise svim drugim TN panelima. (kad namjestim brightness i contrast kako treba onda cu ponovo komentirati ovu tocku)
ZAKJUCAK:
Kupovinom ovog LCD-a sam shvatio jednu stvar, a to je da ne ***ete one online review-e 2% jer uvik izgade nesto sta valja, jer uvik neka cijepidlaka testira monitor i nadje sve moguce mane ciji nacin prikazivanja nema veze s onum u stvarnosti. Meni je monitor fenomenalan a za te pare koje su smjesno male, nece se dugooo naci nesto slicno. Barem ne do sredine iduce godine! Najbolje je otic u Metroa i vdjeti ga uzivo! Po meni nema znacajne razlike izmedju Samsunga 225BW i ovog FS-a. I moj glas je definitivno na strani Fujitsu Siemensa.
P.s. vidite koja je ura a ja pisem review. Krepan san i kao sta sam obecao, sutra tj danas cu nastojat napisat detaljan review s popratnim slikama i filmicima. U svakom slucaju ovo je kratak osvrt i svima savjetujem da procitate detaljan review koji ce bit za koji dan jer se jos nisam pozabavio namjestanjem boja i ostalih sitnica jer tko zna kad sve namistim kakva ce bit slika. Malo sam ostro kritizirao sve lose strane alu znajte da u praksi ni jedna od ovih navedenih mana meni osobno ne smeta, a nevjerujem ni da ce vama... Nadam se da ce te imat strpljenja jer ja iman previse obaveza i nastojat cu to sta prije napisat.