Citiraj:
Autor loo
postoji li mogućnost povratka tih excellovih fajlova?
|
Postoji i nije neki problem. Glavno da se toj particiji ne mijenja veličina/pozicija a to što je formatirana nije uopće toliki problem koliko ovi ovdje "stari" mudraci prosipaju svoje filozofije umjesto da konkretno nešto pomognu ako znaju. Na kraju krajeva ovo je ipak
forum pa evo nešto konkretno :
Treba ti program R-Studio NTFS ili R-Studio FAT, znači ako je hard/particija u FAT-u koristiš ovaj za FAT, ako nije onda ovaj za NTFS.
Program je vrlo jednostavan te se s njemu radi kao u exploreru, s ljeve strane ti je hard/particija a s desne čupaš podatke.
Program se klasično instalira tipa next, next... pokreneš ga i dočekat će te ovo..
Sa ljeve strane označiš particiju koja je formatirana i odabereš "scan". Sačekaš jedno 15-20 min ovisno koliko je particija velika. Program će ju skenirati i neće naći samo friško obrisane podatke nego će naći sve moguće prijašnje particije koje su bile "na tom mjestu - na hardu"
Dobit ćeš nešto slično ovome :
Sad trebaš samo malo ( više ) surfati po tim particijama a to ćeš napravit da obilježiš recimo 3-ću i odabereš "open drive files". Ostalo je klasika, sa ljeve strane pretražuješ foldere a sa desne su ti datoteke.
Kada nađeš što trebaš obilježiš datoteku ili cjeli forder te odabereš "recover", dobit ćeš ovo :
Važno je da datoteka koja se vraća ne ide na istu particiju sa koje se vraća ! Znači ako su ti datoteke na C: , moraš ih vraćati na D: ili E: itd.., uglavnom obavezno na drugu particiju.
Uglavnom ovaj programčić ti to mora vratiti, evo ja sam čak sa 3 particije prešao na 2-ve i uspio sam evo vratiti taj spot što se vidi na zadnjoj slici a iz 10-tog mjeseca je.
Ako program ne možeš naći, pošalji pm.
Moje znanje je skromno i još se učim no pojeo sam sendvič maloprije i stomak mi nije prazan te se nadam da sam bar malo pomogao, i meni su drugi pomogli kad je trebalo...