Citiraj:
Autor phissen
pošto će uskoro srednja da vas pitam informatičke stručnjake (khm...  ) koju srednju preporučate? sam molim NE edukon
znači da ima čim više informatike i takvih stvari (maturalni rad - informatički itd.)...tnx. ljudi 
|
Sto je po tebi "informaticki strucnjak"? Vrlo surovo i realno, fakultetsko obrazovanje ti u IT sektoru pomaze ako se zelis posvetiti znanstveno istrazivackom radu (ovdje tipizirano mislim na FER, FOI, TVZ i ine fakultete, da ne ulazim u detaljnije dubioze zasto postoji kvalitetniji fakultet od ovih...), za sto su sanse u (pre)Lijepoj Nasoj(?) mizerne. U suprotnom je iskustvo pokazalo da se radi o cistom gubitku vremena, osim u nekim slucajevima - na stranu to sto (u nacelu) ne mozes ubosti niti jedan "ozbiljniji" posao bez VSS. Izabrao ti gimnaziju ili Rudjer/Teslu, jedina razlika ce ti biti da ce te muciti duzine/sirine ili multipleksori/astabili. I jedno i drugo ti je jednako nebitno ako slagati masine, raditi u servisu ili da ne budem tako grub, baviti se bilo kojim opipljivim IT-om. Ako ti nije stalo do povijesti, zemljopisa i socijalno humanistickih znanosti, slobodno odi u Rudjer, nece ti biti zao. Ako pak jos uvijek imas dvojbi, gimnazija ce ti dati dovoljno uvida u sve sto bi te moglo potencijalno zanimati. Kako bilo da bilo, uz trud i zalaganje, neovisno o skoli, kasnije mozes upisati bilo koji fakultet, kao sto ti je netko prije mene lijepo rekao...